0

Studio Erasmus | Talkshow

Studio Erasmus | Talkshow
di 8 november 201620:00 - 21:30

Wetenschappers over de actualiteit en het laatste academische onderzoek – dat is Studio Erasmus. Verrassend, prikkelend, maar altijd academisch verantwoord.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Rotterdamse Schouwburg

Op dinsdag 8 november in de Rotterdamse Schouwburg op het programma:

De opkomst van de boze witte man – Henri Beunders verklaart de onvrede en boosheid die tot de populariteit van Trump hebben geleid (en die ook verantwoordelijk zijn voor het populisme in Europa)

Is het glazen plafond nu definitief aan diggelen? – Dianne Bevelander over seksisme, vrouwelijk leiderschap en de emancipatoire gevolgen van Clintons eventuele overwinning.

Zo ziet de ideale speech eruit – Daan Stam analyseerde de inaugurele redes van vijfendertig presidenten sinds George Washington op het beste woordgebruik (en hij legde Clinton en Trump langs de meetlat)

Bestaat er zoiets als een succesvol immigratiebeleid? – Minicollege door Rogier van Reekum over een van de belangrijkste thema’s van deze verkiezingen

Verder livemuziek van Het Gebroken Oor met een aangepast repertoire vol country, rock en countryrock uit de USA.

Dit programma is vrij toegankelijk. Aansluitend op Studio Erasmus vindt de First Lady Night plaats in de Kleine Zaal, met onder anderen Maurice de Hond, Francisco van Jole en Laura van Dolron. Georganiseerd door de Rotterdamse Schouwburg en Arminius (hier meer informatie en kaarten).

 

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met online magazine Vers Beton en de Rotterdamse Schouwburg. Presentatie: Geert Maarse.

Dinsdag 8 november 2016 | 20.00 – 21.30 uur (inloop met optreden vanaf 19.30 uur)| Foyer Rotterdamse Schouwburg| Toegang gratis.