do 4 juli 2019
Koken met limoenen & citroenen
Kookboeken. Je kunt er een winkel mee vullen. Moeiteloos. Bij Donner is het al niet anders. Overspoeld worden we met die handel. Allemaal met als doel om de lekkerste gerechten op tafel te toveren. Voor familie, vrienden en andere dierbaren. Maar wat als je nu eens een kookboek zoekt met vieze gerechten? Met gore kruiden, smerig fruit en onsmakelijke groenten? Belanden we niet allemaal wel eens in een situatie dat je lieden over de vloer krijgt die je liever kwijt bent dan rijk? Een gezelschap dat je zo snel mogelijk wenst te dumpen maar die helaas nog blijven eten ook. Een bitch van een bemoeizuchtige schoonmoeder. Een irritante zeurende arrogante oom. Een valse tang van een tante die steevast soep over haar avondkleedje morst ( vandaar ook de term soepjurk!). Serveer ze een gruwelijk zure maaltijd en ze komen nooit meer is mijn filosofie. Is er een kookboek dat mij een eind op de goede weg zou kunnen helpen? Misschien. Ik had hoge verwachtingen van het zojuist bij uitgeverij Librero verschenen boek: 'Koken met limoenen & citroenen'. Hoe zuur wil je het hebben?
door Leon van Vliet | Afdeling Aanbiedingen & Ramsj
Volgende