0

Tips van Simone: 3 x Young Adult

Tips van Simone: 3 x Young Adult
di 26 juni 2018

door Simone van der Wal | Afdeling Jeugd

Ursula Poznanski, Elanus Lemniscaat (vertaald door Esther Ottens)

Dit boek is net uit. Ik heb het nog niet kunnen lezen, maar toch kan ik het iedereen aanraden (of in ieder geval de wat gevorderde lezers). De YA-boeken die Poznanski eerder schreef - Erebos, Saeculum en Layers – heb ik wel al gelezen, en die zijn zo ontzettend goed. Ze is een van de beste YA-thrillerschrijvers die ik ken. Ik kan bijna niet wachten dit te lezen!

Lisa Williamson, The Art of Being Normal David Fickling Books

De skype-sessie op de YA-day (23 juni) met Lisa Williamson maakte me nieuwsgierig naar dit boek. Ik ben helemaal geen snelle lezer maar dit boek had ik binnen 1 dag uit. Ik kon het niet wegleggen. Het gaat over een transgender jongen die liever een meisje wil zijn. Geweldig goed geschreven, en een enorme steun voor jongeren die worstelen met hun identiteit. Life-saving inderdaad, zoals de quote op de kaft zegt. Mooi is dat het niet alleen over transgender-problematiek gaat maar ook over de worstelingen van het tiener-zijn. Gewoon mooi voor elke tiener, en ook voor volwassenen!

S.M. Wilson, The Extinction Trials Usborne Publishing

“The Hunger Games meets Jurassic Park”, vermeldt de sticker voorop dit boek. Precies iets voor mij dus, want ik ben gek op beide! Ik ben nog niet heel ver in dit boek, maar ik ben al volledig gegrepen. Erg fijn is ook dat er een landkaartje voorin het boek staat. Zo kun je altijd kijken waar de personages zich bevinden. The Extinction Trials is het eerste deel van een serie. Het tweede deel, Exile, is inmiddels ook verschenen. Ik weet wat ik binnenkort aan het lezen ben!

> bekijk meer tips en boekenlijstjes

Simone van der Wal
Simone van der Wal Afdeling Jeugd

Over Simone van der Wal

Simones grootste hobby is het lezen van jeugdliteratuur. Er staan zo veel boeken op haar verlanglijst, dat ze die nooit meer allemaal uit gaat krijgen! En ze hoopt dat volwassenen meer jeugdliteratuur gaan lezen. Ook voor grote mensen valt er veel moois te beleven in het jeugdboek…