0

Vaderdag | 20 juni

Zondag 20 juni is het Vaderdag. Bestel nu een gesigneerd boek.

We hebben 3 boeken speciaal geselecteerd voor u.

  • De gesigneerde editie van Derksen - Het spraakmakende leven van Johan Derksen van Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman,
  • De gesigneerde editie met persoonlijke opdracht van The Who van Loek Dekker
  • De gesigneerde editie met persoonlijke opdracht van Willem die Madoc maakte van Nico Dros

 U Kunt uw boek of een ander cadeau gratis en fraai laten inpakken.

Vaderdag - 20 juni 2021
Derksen - gesigneerde editie

Derksen - gesigneerde editie

Het spraakmakende leven van Johan Derksen
Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman

Al meer dan tien jaar lang kijken bestsellerauteur Michel van Egmond en sterinterviewer Antoinnette Scheulderman van zeer nabij en in grote verbazing naar Johan Derksen. Samen schetsen ze een indringend portret van een man die bekend werd door zijn controversiële uitspraken op televisie, maar die buiten het zicht van de camera's ook heel veel andere kanten heeft. Of, zoals hij in dit spraakmakende boek zelf zegt: 'Ik heb alleen op tv een grote bek.'

Michel van Egmond nam de reportages in dit boek voor zijn rekening. Antoinnette Scheulderman interviewde Derksen een jaar lang met grote regelmaat.

Het eindresultaat is een unieke biografische schets van een van de meest besproken mensen in Nederland.

VERWACHT OP 9 JUNI - 200 EXEMPLAREN - OP=OP!
bestel
The Who - gesigneerde editie met persoonlijke opdracht

The Who - gesigneerde editie met persoonlijke opdracht

De ultieme rockband
Loek Dekker

The Who, de ultieme rockband is een must-have voor de fan maar ook voor iedere lezer die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de (rock)muziek. Loek Dekker (1957) is historicus. Hij publiceerde over de Franse Tijd en het verzet in de Tweede Wereldoorlog en van zijn hand verschenen twee muziekbiografieën in de reeks Rockklassiekers: Livin' Blues, bluesrock met internationale allure (2016) en Crosby, Stills, Nash & Young, de Woodstock-generatie (2019).

* Foto van de auteur uit de jaren zeventig, de periode van de grootste successen van The Who.

bestel
Willem die Madoc maakte -gesigneerde editie met persoonlijke opdracht

Willem die Madoc maakte -gesigneerde editie met persoonlijke opdracht

Gesigneerde editie met persoonlijke opdracht van Nico Dros

Na een storm in het jaar 1196 halen kustvissers een kleuter uit de branding. Die blijkt de enige overlevende van een schipbreuk te zijn. De jongen, vermoedelijk een koningskind, brengt zijn jeugdjaren door in een klooster nabij Brugge. Dat ontvlucht hij om zijn familie terug te vinden. Onder de naam Madoc leidt hij een leven als ridder en vecht duels op leven en dood uit, een leven waarin liefde evengoed een hoofdrol speelt. Jarenlang is hij de rechterhand van de legendarische graaf Hincmar. In Parijs ontpopt hij zich tot agnost, vrijdenker en schrijver. Maar als de Inquisitie actief wordt krijgen de ketterjagers ook Madoc in het vizier. In 2017 ontdekt een Vlaamse mediëvist een verzamelhandschrift uit de dertiende eeuw. Hij raakt ervan overtuigd dat dit eigenhandig werd geschreven door Willem, dichter van het fameuze Van den Vos Reynaerde en het mysterieuze boek Madoc. Hoe houden deze teksten verband met het levensverhaal van de veelzijdige middeleeuwse schrijver? In een roman die tegelijk bloedstollend en intellectueel uitdagend is en waarin de Middeleeuwen in alle kleur oprijzen, speelt Nico Dros een vernuftig spel met de vermeende geschiedenis van de raadselachtigste middeleeuwer: Madoc.

bestel

Om u te helpen een leuk Vadercadeau uit te kiezen, hebben onze boekverkopers een selectie gemaakt uit ons aanbod van boeken en cadeauartikelen.

 U Kunt uw boek of een ander cadeau gratis en fraai laten inpakken.

O Canada

O Canada

Mart Smeets

In de zomer van 1974 reisde Mart Smeets, voor de NOS, voor het eerst naar Canada. Daar begon de liefde voor een land dat wellicht op de USA líjkt, maar qua cultuur, politiek en temperament van de bevolking heel anders is. Via Montréal leerde hij Québec City, Toronto, Ottawa, Calgary, Edmonton, Hamilton, Vancouver en Sherbrooke kennen, evenals de (eigen)aardigheden van de Canadezen, hun keuken en hun drankjes, hun sportploegen, hun ijsbanen, hun malls, hun musea en vooral hun muziek. Smeets bracht in totaal een klein jaar van zijn leven in Canada door. Hij is nog altijd fan van de Toronto Blue Jays, waar hij ooit met zijn zoon Tjerk ging kijken. Hij is waarschijnlijk de enige Nederlander die Yukon Jack drinkt (en overleeft), hij at Poutine en hij draagt met trots de bekende Hudson's Bay Company-duffel. Canada biedt van kust tot kust een rijk palet: Neil Young, prachtige bossen, de familie Trudeau, Wayne Gretzky, Leonard Cohen, Evert van Benthem, Glenn Gould, lange rivieren, vrieskou in het noorden, relaxte steden. Hij was erbij toen Canada olympisch ijshockeykampioen werd en het publiek 'O Canada' zong. Kippenvel.

bestel
Dwars door de Middellandse Zee

Dwars door de Middellandse Zee

Arnout Hauben
€ 24,50
Cycling hotspots

Cycling hotspots

Frederik Backelandt
€ 29,99
Wijnroutes Europa

Wijnroutes Europa

Lonely Planet
€ 25,00
Ierland

Ierland

Martin Dorey
€ 25,99
Wildkamperen

Wildkamperen

Luc Gesell
€ 24,99
Ride - Cycle The World

Ride - Cycle The World

Dk Eyewitness

Verlaat de gebaande paden en ontdek meer dan 100 ongelooflijke fietsavonturen over de hele wereld.

Bekijk de wereld op twee wielen en verken de spannendste on- en offroad-fietsroutes. Of je nu een ervaren wielrenner bent die van het klimmen houdt of je eerste fietstocht plant, deze verbluffende gids helpt je bij het plannen van de perfecte fietstocht.

bestel
Anquetil alleen

Anquetil alleen

Paul Fournel
€ 20,00
Cupfighter Feyenoord

Cupfighter Feyenoord

Dick Holstein
€ 20,00
Missie marathon

Missie marathon

Mariska van Sprundel
€ 21,99
Het Volksparkstadion is van Oranje

Het Volksparkstadion is van Oranje

Evert ten Napel
€ 21,99
Mystical Miles

Mystical Miles

€ 15,00
Ali was mijn vriend

Ali was mijn vriend

Erik Dijkstra

In 1976 ontmoet de dan 18-jarige Nederlandse scholier Guus Dubbelman zijn grote held Muhammad Ali. Ze raken bevriend. Door de jaren heen volgt een handvol ontmoetingen waarbij Guus verandert van een schuchtere jongen in een professionele fotograaf. Ze praten over alles wat hen bezighoudt. De avonturen die ze samen beleven zijn afwisselend opmerkelijk en ontroerend en soms tamelijk bizar. Ze praten over de problemen die zwarte Amerikanen ondervinden, maar ook over de eerste pornofilms. Over boksen en over tanende glorie. Soms zien ze elkaar heel even, soms dagen achtereen. Maar altijd is er verbondenheid. In elkaar herkennen ze de worsteling die het leven nou eenmaal vaak is. Door de ziekte van Parkinson takelt Muhammad Ali zowel lichamelijk als geestelijk steeds verder af. Guus dringt zich nooit op, maar blijft zijn held wel altijd trouw. Ali laat hem op zijn beurt steeds dichterbij komen. Omdat ze vrienden zijn. Sportjournalist en boksliefhebber Erik Dijkstra tekende de verhalen van Guus Dubbelman op en werkte samen met hem aan dit boek. De veelal ongepubliceerde foto’s en bijbehorende teksten resulteren nu in Ali was mijn vriend, een boek dat een volstrekt unieke inkijk geeft in het leven van de grootste sportman aller tijden.

bestel
BBQ recepten voor op een kamado

BBQ recepten voor op een kamado

Julius Jaspers
€ 16,99
Smokey Goodness Lowlands BBQ

Smokey Goodness Lowlands BBQ

Jord Althuizen
€ 29,99
Simple Smart BBQ

Simple Smart BBQ

Julius Jaspers
€ 29,99
Backyard Cooking

Backyard Cooking

Mireille van Elst
€ 21,99
Koken in de buitenlucht

Koken in de buitenlucht

Petra Knoth
€ 22,50
Job en Perry

Job en Perry

Een klootzak-proof kookboek
Perry de Man & Job Pattinasarany

Een klootzak-proof kookboek met meer dan 50 recepten voor klassiekers uit de Rotterdamse wereldkeuken zoals Job en Perry ze het liefst maken: zo simpel mogelijk en met niet te veel ingrediënten. Gewoon, voor iedereen dus. Je hoeft alleen af en toe naar de toko, that's it.

 

Van Surinaamse broodjes tot aan cacio e pepe en soto ayam. En van gevangeniscake tot aan vissticks met remouladesaus en risotto nero om indruk te maken op je toekomstige ex.

 

bestel

literatuur & spanning

Ondertussen in Dopamine City

Ondertussen in Dopamine City

Dbc Pierre
€ 25,00
Geiger

Geiger

Gustaf Skördeman
€ 20,99
Hoe mooi wij waren

Hoe mooi wij waren

Imbolo Mbue
€ 26,99
Het achtste boek

Het achtste boek

Alex Pavesi
€ 20,00
Praat met mij

Praat met mij

T.C. Boyle
€ 24,99
Hitlers vrede

Hitlers vrede

Philip Kerr
€ 22,99
Hartritme

Hartritme

Bart Chabot

Niet lang nadat Bart Chabot het ouderlijk huis heeft verlaten om in Leiden Nederlands te gaan studeren, leert hij Herman Brood kennen. Direct is er een wederzijdse affiniteit en hun ontmoeting vormt het begin van een levenslange vriendschap. Brood herkent ogenblikkelijk de eigenheid en het talent van de jonge Chabot, en hij neemt hem mee in het ritme van de rock-’n-roll. En snel zijn daar ook de anderen, onder wie Jules Deelder en Martin Bril, met wie eveneens levenslange vriendschappen ontstaan. Vader en moeder Chabot wonen in die periode in Vancouver, in dienst van Buitenlandse Zaken, net niet ver genoeg om nieuwe confrontaties met hun zoon te voorkomen. Het zal nog een paar jaar duren voordat de breuk definitief is, intussen is de zoon dan zelf vader geworden. Opnieuw wordt de lezer meegenomen in dit heftige familieverhaal, in een stijl en toon waarin het hartritme van de nieuwe rauwe tijd heerlijk voelbaar is.

bestel
Campfire Games

Campfire Games

Wild & Wolf Gentleman's Hardware

Dankzij deze leuke spelset van Gentlemen's Hardware hoef je je nooit meer te vervelen! Gezellig te spelen bij het kampvuur of tijdens het vissen. Deze spelset is perfect om buiten te spelen; het is namelijk waterbestendig!

De Campfire Games spelset komt met de volgende onderdelen:

· speelkaarten
· 6 dobbelstenen
· potlood
· tinnen doosje

Instructie voor 3 verschillende spellen (in het Engels)

bestel
Bi Fold Leren Portemonnee

Bi Fold Leren Portemonnee

Wild & Wolf Gentleman's Hardware

Bewaar je pasjes en geld met stijl in deze Bi Fold Leather Wallet van Gentlemen's Hardware.

De portemonnee is gemaakt van stevig leer met een RFID-voering die contactloos betalen blokkeert, heeft zes kaartsleuven, een apart groot compartiment voor bankbiljetten en twee kleinere vakken voor bonnetjes en tickets. Het Gentlemen's Hardware-logo is op de voorkant gegraveerd en er zitten extra details aan de binnenkant, waaronder de woorden 'Fortune Favors the Brave'. Gepresenteerd in een slim blikje met een insteekkaart van kraftpapier, is dit een geweldig cadeau voor elke keurige gent.

bestel

geschiedenis - kunst - wetenschap

Helgoland

Helgoland

Carlo Rovelli
€ 20,99
De codekraker

De codekraker

Walter Isaacson
€ 34,99
Met de stroom mee

Met de stroom mee

Willem Philipsen
€ 20,00
De geheugenfabriek

De geheugenfabriek

Veronica O'Keane
€ 22,99
Doodgewone vrienden

Doodgewone vrienden

Paul van Tongeren
€ 20,00
Amazon ontketend

Amazon ontketend

Jeff Bezos en de uitvinding van een wereldrijk
Brad Stone 

Hoe is het mogelijk dat een onlineboekhandel in iets meer dan twintig jaar is uitgegroeid tot een van de allergrootste bedrijven ter wereld? Amazon is het meest winstgevende internetbedrijf op aarde, het is de op één na grootste werkgever van Amerika en CEO Jeff Bezos is de rijkste man van onze planeet. Amazon verkoopt wereldwijd zo ongeveer alles, het maakt eigen films en tv-series, produceert eigen technologie en Jeff Bezos is tegenwoordig ook de eigenaar van een van de beste kranten van Amerika, The Washington Post. Brad Stone volgt Amazon al twintig jaar en publiceerde er in 2013 al een boek over. Maar met name de afgelopen acht jaar zijn de groei en invloed van Amazon nog groter geworden, ook dankzij corona. Stone vertelt niet alleen het alomvattende verhaal over deze gigantische onderneming, maar ook over de evolutie van eigenaar Jeff Bezos van technerd tot gedisciplineerd miljardair; de man die Amazon met ijzeren vuist regeert, ook als zijn privéleven de roddelbladen beheerst.

bestel

geschiedenis - kunst - wetenschap [vervolg]

Krijgsgeweld en kolonie

Krijgsgeweld en kolonie

Petra Groen
€ 55,00
Het westelijk front

Het westelijk front

Nick Lloyd
€ 34,99
De ene die alles ziet

De ene die alles ziet

Hans Aarsman
€ 25,00
Friso

Friso

Ronald de Graaf
€ 29,90
De topografie van de Domheid

De topografie van de Domheid

Matthijs van Boxsel
€ 27,99
Tussen utopie en crisis

Tussen utopie en crisis

Nederland in het interbellum 1918-1940
Frits Boterman 

Het eerste echte overzichtswerk over de Nederlandse cultuur tijdens het interbellum

In dit boek analyseert Frits Boterman het culturele leven in Nederland tijdens het interbellum. De huidige turbulente tijd roept steeds meer vergelijkingen op met de onzekere jaren twintig en dertig, die in Europa werden getekend door de nasleep van de Eerste Wereldoorlog, de economische crisis en de opkomst van het fascisme. Hoewel de vergelijking deels terecht is, had het interbellum een heel eigen dynamiek en karakter. Botermans hoofdthese is dat de ‘oercatastrofe’ van de Eerste Wereldoorlog ook in Nederland voor een crisis der zekerheden heeft gezorgd. Vervolgens laat hij zien hoe schrijvers, kunstenaars en intellectuelen naar een antwoord zochten op die crisis.

Tussen utopie en crisis geeft een helder beeld van de verschillende culturele stromingen in de jaren 1918-1940, in samenhang met de internationale politieke en culturele ontwikkelingen, met name die in het invloedrijke Duitsland. 

bestel

vervoer

Met de GVB-bus onderweg

Met de GVB-bus onderweg

W Vink
€ 19,95
Spoor 30

Spoor 30

Marcel van Ee
€ 31,50
De Zeeuwse lijn

De Zeeuwse lijn

Jan van der Male
€ 42,50
Stroomlijn op het spoor

Stroomlijn op het spoor

Het eerste gestroomlijnde materieel van de Nederlandse Spoorwegen
Carel van Gestel 

In de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw staat bij het ontwerpen van vervoersmiddelen een zo laag mogelijke luchtweerstand voorop. Zo doet behalve bij het weg- en vliegverkeer ook bij de spoorwegen de stroomlijnvorm zijn intrede. In Nederland zorgt in 1934 de introductie van het driedelige dieseltreinstel voor een ware sensatie. Zoiets futuristisch is nog nooit vertoond! De stroomlijnvorm van deze zogenoemde diesel-drie zal gedurende enkele decennia het beeld van de spoorwegen in Nederland bepalen. Spoedig verschijnen ook elektrische treinstellen met deze vorm en wordt in navolging van het buitenland geëxperimenteerd met een stroomlijnbeplating voor stoomlocomotieven. Stroomlijn op het spoor biedt de lezer in kleur en zwart-wit een uniek beeld van het Nederlandse spoorwegmaterieel uit de jaren dertig en het begin van de jaren veertig, vanaf de bouw tot de buitendienststelling en tenslotte sloop. Bekende spoorwegfotografen hebben hun medewerking verleend aan het boek door spectaculaire, vaak nog onbekende foto’s beschikbaar te stellen.

bestel

Rotterdam & Regio

Manhattan aan de Maas

Manhattan aan de Maas

Dennis Duinker
€ 24,95
Rotterdammers en hun exlibris

Rotterdammers en hun exlibris

Ton Rechtuijt
€ 19,50
Fotografisch Atelier Van Dijk Rotterdam

Fotografisch Atelier Van Dijk Rotterdam

Frits Gierstberg
€ 22,50
Non-stop stad

Non-stop stad

Judith Gussenhoven
€ 23,50
STIL ROTTERDAM

STIL ROTTERDAM

€ 24,95
Rijnmond vanuit de wolken

Rijnmond vanuit de wolken

luchtfotografie Bart Hofmeester / AeroCamera
Peter de Lange & Hans Grootenhuijs 

Rijnmond vanuit de wolken De opvolger van “Rotterdam vanuit de wolken” komt eraan! Het redactieteam heeft zoveel nieuwe, unieke luchtfoto’s in de archieven van Bart Hofmeester ontdekt dat er wel een nieuw boek in dezelfde serie moest verschijnen. In hetzelfde formaat, maar nog weer dikker: liefst 312 pagina’s met 320 spetterende foto’s van het Rotterdam van 1950-1990, aangevuld met opnamen van gemeenten in een wijde kring rond Rotterdam, zoals Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Ridderkerk, Vlaardingen, Maassluis, Schiedam, Hoogvliet, Spijkenisse, Heenvliet, Poortugaal, Zwartewaal, Brielle, Oostvoorne, Rockanje, Rozenburg en Hoek van Holland. Het archiveren van de honderdduizenden foto’s en het samenstellen van een selectie voor eerst ,,Rotterdam vanuit de wolken’’ en nu ,,Rijnmond vanuit de wolken’’ heeft jaren werk gekost. Maar het was de moeite waard! Het is een selectie geworden om van te watertanden. En om als inwoner van de Rijnmond trots op te zijn. 

bestel

kinderboeken

Papa is de allerbeste

Papa is de allerbeste

J.-M. Walsh
€ 9,95
Terra Ultima

Terra Ultima

Raoul Deleo
€ 25,99
Het Grote Gouden Klusboek

Het Grote Gouden Klusboek

Diverse Auteurs
€ 17,50
Papa

Papa

Jimmy Fallon
€ 12,99
Daarom vind ik jou zo lief, papa

Daarom vind ik jou zo lief, papa

Bette Westera
€ 9,99
Papa is een held!

Papa is een held!

vrolijk voorleesboek voor vaders

Van vaders met prikkende wangen en vaders met dikke buiken, tot vaders die een eigen autosloperij hebben en vaders die piraat zijn. In dit vrolijke voorleesboek voor vaders zijn de leukste voorleesverhalen en mooiste tekeningen van bekende auteurs en illustratoren opgenomen. Bekende klassiekers, maar ook splinternieuwe verhalen. Een boek barstensvol stoere, gekke, stoute, soms een beetje boze en vooral heel lieve vaders.

Het voorleesboek voor én over vaders!

Met: Dick Bruna • Marianne Busser en Ron Schröder • Arend van Dam • Els van Egeraat • Jaap ter Haar • Rick de Haas • Hans en Monique Hagen • Vivian den Hollander • Jan Jutte • Rindert Kromhout • Nannie Kuiper • Sjoerd Kuyper • Martijn van der Linden • Astrid Lindgren • Arnold Lobel • Mirjam Oldenhave • Annie M.G. Schmidt • Dagmar Stam • Natascha Stenvert • Harmen van Straaten • Toon Tellegen • Jeska Verstegen • Fiep Westendorp • Juliette de Wit • Alex de Wolf en vele anderen

 

bestel

aanbiedingen & ramsj

De moeder van Ikabod & andere verhalen

De moeder van Ikabod & andere verhalen

Maarten 't Hart
€ 22,50  € 7,90
Trappisten en abdijbieren

Trappisten en abdijbieren

Jef Van den Steen
€ 19,90
Star Trek (tm) Pop-ups

Star Trek (tm) Pop-ups

Courtney Watson Mccarthy
€ 9,95
Het rimpelperspectief

Het rimpelperspectief

Hans Dorrestijn
€ 7,90
Golden Earring in 50 songs

Golden Earring in 50 songs

Biografie van een band

Golden Earring in 50 songs. Biografie van een band is het fascinerende verhaal van Nederlands popgroep nummer één. Hun eerste single ‘Please Go’ (1965) was meteen raak. Tientallen hits zouden volgen, vele daarvan werden klassiekers. In 2012 schoot Tits ’N Ass moeiteloos naar de eerste plaats van de Album Top 100 en eind 2015 verraste de Haagse band vriend en vijand met het vitale mini-album The Hague. Geen popgroep in Nederland heeft zo’n koninklijke staat van dienst als Golden Earring. In dit boek worden vijftig liedjes van Golden Earring voor het voetlicht gebracht. Per hoofdstuk wordt het verhaal verteld van hits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’, maar ook van minder bekende, maar opvallende nummers als ‘Murdock 9-6182’ en ‘Distant Love’. Aan de hand van deze vijftig kleine verhalen vertelt Golden Earring-kenner Maarten Steenmeijer het grote verhaal van een van de langst bestaande bands ter wereld.

bestel