0

Vanwege de CO2-uitstoot volgt hier een extra Boek van de Week

In de week dat er in Katowice besproken werd hoe de richtlijnen van het klimaatakkoord in Parijs uitgevoerd kunnen worden, klonk het nieuws dat we de dit jaar meer CO2 dan ooit hebben uitgestoten.

Is de opwarming van de aarde nog wel te stoppen? Een klimaatramp te vermijden?

Er is in ieder geval dit boek, Palmen op de Noordpool, van Marc ter Horst.

Een boek dat ons zal helpen iets te veranderen. Zo leuk maakt Marc ter Horst het om te lezen over dit serieuze onderwerp.
Geschreven voor kinderen, maar net zo geschikt voor volwassenen.

Naar het boek

Tekst van de uitgever:
Iedereen heeft het over klimaatverandering. Maar bijna niemand snapt het. Jij wel, als je dit boek hebt gelezen. In Palmen op de Noordpool vertelt Marc ter Horst je alles over klimaatverandering. Het is een verhaal vol vulkanen, mammoeten en stoommachines. Met smeltende gletsjers, verwoestende orkanen en gniffelende inktvissen. En met dappere wetenschappers die diep in ijs boren om te laten zien dat klimaatverandering van alle tijden is, maar dat de opwarming van nu toch echt een ander verhaal is. Palmen op de Noordpool is een belangrijk boek over jou en je toekomst, maar ook een grappig boek vol verrassende informatie.

Zie ook dit Boekenlijstje: Fictie als waarschuwing: 6 'Cli-fi' boeken die tonen hoe onze wereld er uit zou kunnen zien als we de CO2-uitstoot nu niet snel verminderen.