• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Veilig voedsel

microbiologische principes, chemische en fysische factoren

Roelina Dijk

Veilig voedsel
Veilig voedsel

Alle bindwijzen en edities

Veilig voedsel

microbiologische principes, chemische en fysische factoren

Roelina Dijk

Paperback | Nederlands
  • Niet leverbaar
€ 37,95
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

De vraag naar veilig voedsel is groot. Naar schatting worden jaarlijks 680.000 mensen ziek door het eten van besmet voedsel. Daarom is het waarborgen van veilig voedsel belangrijk op alle plaatsen waar met voedsel wordt gewerkt. Denk aan cateraars, groot- en instellingskeukens, restaurants en de levensmiddelen producerende bedrijven. Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat voedingsmiddelen hun gezondheid niet in gevaar brengt. Dit boek geeft inzicht in de factoren die een rol spelen bij de bereiding van veilig voedsel. De microbiologische kant komt uitgebreid aan bod met onderwerpen als: groei van micro-organismen, besmetting, bederf, voedselinfecties en/of -vergiftiging, pathogenen, reiniging en desinfectie en de omgang met voedselveiligheidssystemen. Verder worden de belangrijkste chemische factoren besproken (waaronder natuurlijke gifstoffen en bestrijdingsmiddelen) en de mogelijke fysieke verontreinigingen zoals stukjes glas, metaaldeeltjes en stukjes rubber. Voor de derde druk is vooral hoofdstuk 3 Chemische voedselveiligheid grondig herzien en aangepast aan nieuwe inzichten en ontwikkelingen. Zo is er meer aandacht voor de belangrijkste mycotoxinen en mariene biotoxinen, zijn de fytotoxinen uitgebreid met informatie over pyrrolizidine en tropaanalkaloïden, komt erucazuur aan bod en is het onderdeel 'Gifstoffen via voedselcontactoppervlakken' toegevoegd aan dit hoofdstuk. Alle andere hoofdstukken zijn geactualiseerd. Roelina Dijk is zelfstandig levensmiddelenmicrobioloog. Ze werkt onder meer voor FiMM training & control in food safety. Verder is ze (hoofd)auteur en eindredacteur van het boek Microbiologie van voedingsmiddelen, methoden, principes en criteria en schrijft ze voor haar blog De Dames Dijk weten alles over eten (www.dedamesdijk.nl).

Specificaties

  • Uitgever
    Boom
  • Druk
    3
  • Verschenen
    jun. 2018
  • Bladzijden
    200
  • Genre
    Dieetkunde en voeding
  • Afmetingen
    240 x 170 x 12 mm
  • Gewicht
    491 gram
  • EAN
    9789024418978
  • Paperback
    Paperback
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Het carb-cycling dieet

Het carb-cycling dieet

Derp Boeken
€ 14,99
GEWICHTSVERLUST MIT GENUSS:

GEWICHTSVERLUST MIT GENUSS:

Erika Walter
€ 15,91
Leicht gemacht Band 02: Abnehmen

Leicht gemacht Band 02: Abnehmen

Sybille Disse
€ 27,90
Lekker snel

Lekker snel

Natalia Rakhorst
€ 32,50
500 koolhydraatarme gerechten

500 koolhydraatarme gerechten

Deborah Gray
€ 10,99