• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Verrot lekker

zelf fermenteren eenvoudig, lekker en gezond

Christian Weij

Alle bindwijzen en edities

Verrot lekker

zelf fermenteren eenvoudig, lekker en gezond

Christian Weij

Paperback | Nederlands
  • Niet leverbaar
€ 27,50
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

"Fermenteren is een opvallende trend. We zien topchefs als Jonnie Boer heel erg in de weer met fermenteren." Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher of the year. Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Het past in de trend van gezond en het verduurzamen van voedsel. Alles wat we lekker vinden, is vaak gefermenteerd. Zoals: vanille, koffie, wijn, bier, kaas, brood, peper, etc. Het enige wat je nodig hebt is zout, water, groente (of fruit), steriele potten en tijd. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen aan de orde: niet alleen groente en fruit, ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij geeft je zijn basisregels en maakt je thuis in de wereld van het fermenteren. Weij: "Neem een witte kool. Die kun je natuurlijk gewoon laten rotten, maar dan kun je hem na een week of zes weggooien. Je kunt hem ook gecontroleerd laten rotten: als ik er zout bij breng, kan de melkzuurbacterie als enige overleven en die zet de koolhydraten om in melkzuur. En zo ontstaat zure kool."

Specificaties

  • Uitgever
    Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
  • Druk
    1
  • Verschenen
    apr. 2015
  • Bladzijden
    288
  • Genre
    Koken: conserveren en invriezen
  • Afmetingen
    240 x 195 x 30 mm
  • Gewicht
    1077 gram
  • EAN
    9789461561787
  • Paperback
    Paperback
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Inmaken & fermenteren

Inmaken & fermenteren

Petra Casparek
€ 22,95
Sous-vide thuis

Sous-vide thuis

Lisa Q. Fetterman
€ 34,99
Handboek inmaken & bewaren

Handboek inmaken & bewaren

Petra Casparek
€ 24,95
Zuurgoed

Zuurgoed

Sanne Zwart
€ 25,99
Kook je koelkast leeg

Kook je koelkast leeg

Too Good To Go
€ 22,99
De oven voor elke dag

De oven voor elke dag

Nadiya Hussain
€ 32,50