• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Vlaai

Limburgse lekkernijen bakken

Roel Peeters

Alle bindwijzen en edities

  • Hardback / gebonden

    2021

    € 28,99

Vlaai

Limburgse lekkernijen bakken

Roel Peeters

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 28,99
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Limburgse vlaaien bakken met Roel Peeters

Limburgse vlaai: iedereen kent het, maar heel weinig mensen hebben ooit zelf een vlaai gebakken. Bakker Roel Peeters brengt daar nu verandering in!

Speciaal voor dit boek heeft Roel de geschiedenis van de vlaai en de betekenis ervan voor de Limburgse cultuur bestudeerd. Hij schreef zijn eigen recepten uit, maakte nieuwe vlaairecepten, maar pakte ook zijn oude vakboeken erbij. Je vindt in dit boek dan ook een grote variatie aan klassieke en nieuwe vlaairecepten, waarbij verschillende technieken gebruikt worden:

  • vlaaien zonder nabewerking zoals de kruimelvlaai, rijstevlaai en open perenvlaai
  • vlaaien met slagroom zoals de ijsbergvlaai en christoffelvlaai
  • open vruchtenvlaaien en diverse bavaroisevlaaien zoals de witte chocolademousse met bosbessenconfituur.

Als kers op de vlaai biedt Roel ook nog enkele Limburgse lekkernijen als een bienenstich en nonnevotten.

Een uniek boek voor Nederlandse en Vlaamse thuisbakkers die graag een nieuwe uitdaging aangaan. Meer dan 35 originele Limburgse recepten met heldere receptuur en veel stap-voor-stap foto’s

Roel Peetersis geboren in het Limburgse Kerkdorp Kessel, tussen Venlo en Roermond, aan de westzijde van de Maas. Daar groeide hij op als bakkerszoon, tussen de vlaaien in de bakkerij van zijn vader. Als derde generatie bakker heeft hij de zaak van zijn ouders overgenomen en runt hij, samen met zijn vrouw Cathelijne, de bakkerij in zijn geboorteplaats en bakt hij elke dag weer de lekkerste Limburgse vlaaien.



Roel Peetersis geboren in het Limburgse Kerkdorp Kessel, tussen Venlo en Roermond, aan de westzijde van de Maas. Daar groeide hij op als bakkerszoon, tussen de vlaaien in de bakkerij van zijn vader. Als derde generatie bakker heeft hij de zaak van zijn ouders overgenomen en runt hij, samen met zijn vrouw Cathelijne, de bakkerij in zijn geboorteplaats en bakt hij elke dag weer de lekkerste Limburgse vlaaien.

Specificaties

  • Uitgever
    Forte
  • Druk
    1
  • Verschenen
    okt. 2021
  • Bladzijden
    184
  • Genre
    Kookkunst / eten en drinken
  • Afmetingen
    247 x 217 x 22 mm
  • Gewicht
    1016 gram
  • EAN
    9789000379712
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€ 25,99
Meesterbakkers

Meesterbakkers

Zineb El Moudden
€ 25,99
Zeeuws Bakboek

Zeeuws Bakboek

Judith den Boer
€ 23,95
We love groente

We love groente

Janneke Vreugdenhil
€ 29,99
Afvallen zonder bullshit

Afvallen zonder bullshit

Lot Beukers
€ 25,99