0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Camilla Dreef over haar boek 'Kwie-kwie-kwie-kwie-kwie'

Camilla Dreef over haar boek 'Kwie-kwie-kwie-kwie-kwie'
za 26 mei 201814:00 - 15:00
georganiseerd door Donner

Bioloog en vogelaar Camilla Dreef (bekend van het televisieprogramma Binnestebuiten) vertelt over haar boek 'Kwie-kwie-kwie-kwie-kwie' en gaat in gesprek met het publiek.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 119 | Rotterdam

Kwie-kwie-kwie-kwie-kwie
Een boek vol vogelverhalen
Camilla Dreef met illustraties van Liset Celie

Vogels kijken kun je altijd en overal. Thuis, in je tuin of op je balkon. Buiten, op straat, in het park of in het bos. Onderweg, in de auto, op de fiets of vanaf een bootje.
Camilla begon al vroeg naar vogels te kijken en vertelt nu haar mooiste vogelverhalen. Over brutale meeuwen, baltsende futen, reislustige trekvogels en vissende aalscholvers. Over het vliegtalent van een spreeuw en over schuwe zwarte spechten. Over paalzitters, dwaalgasten en nestvlieders.
Wist je dat er vogels zijn met een GPS-rugzakje om? En waarom waren de vogels uit de tuin van Camilla’s opa en oma opeens verdwenen?
Camilla Dreef neemt je mee op een ontdekkingsreis in de vogelwereld. Die is er voor iedereen, vol verrassingen als je eenmaal weet hoe je ernaar moet kijken. En wie weet ontdek jij wel een vogelaar in jezelf!


Camilla Dreef (1989) is bioloog, vogelaar en ambassadeur van Vogelbescherming. Ze is bekend van tv-optredens, onder andere in BinnensteBuiten en In de ban van de Condor, en haar vlog over het Haringvliet. Daarnaast doet ze ecologisch onderzoek als zelfstandig ecoloog. In het weekend worden verrekijker en wandelschoenen ingeruild voor haar saxofoon en hakken, want dan staat ze op het podium met partyband The Night Flight.
Camilla heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar bachelor Bèta-Gamma (major biologie en minor aardwetenschappen) startte ze aan haar master ecologie en evolutie. Tijdens haar studie werd de interesse gewerkt voor vogelonderzoek. Ze bestudeerd het gedrag van kleine mantelmeeuwen en lepelaars die ze kon volgens met GPS-rugzakjes. Niet veel later kocht ze een verrekijker. Tijdens haar stage bij Vogelbescherming combineerde ze onderzoek en bescherming. Na het afstuderen begon ze te werken als zelfstandig ecoloog. Ze wil onderzoek, natuurbescherming en mensen met elkaar verbinden en hoopt dat haar boek vol vogelverhalen daaraan bijdraagt.


Liset Celie (1991) is illustrator en studeerde in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Haar inspiratie haalt ze uit voor de hand liggende zaken die anderen vaak ontgaan. Kenmerkend voor haar werk is de combinatie van verf en gekleurd potlood. Ze woont en werkt in Amsterdam.