0

Wij zijn allemaal moleculen

Wij zijn allemaal moleculen
vr 7 april 2017

door Maritza Dubravac | Afdeling Young Adult

In Wij zijn allemaal moleculen worden de hoogbegaafde en sociaal onhandige Stewart en de populaire en niet altijd even snuggere Ashley plotseling ‘broer en zus’ wanneer hun ouders gaan samenwonen. Sowieso is dit al een moeilijke situatie, maar Stewart is tegelijkertijd nog bezig met het verwerken van de dood van zijn moeder en ook Ashley heeft een geheim voor haar vrienden: haar vader is uit de kast gekomen.

Susin Nielsen beschrijft op hilarische en ontroerende wijze de levens van Stewart en Ashley na alle grote veranderingen. Wat Nielsen ontzettend knap doet is op subtiele wijze humor en tragiek afwisselen. Wij zijn allemaal moleculen is enerzijds een ontzettend grappig en heerlijk boek dat leest als een trein en je hardop laat lachen. Tegelijkertijd is het ook een verhaal dat gaat over allerlei soorten verlies en je hart al vanaf de eerste bladzijde in duizend stukjes laat breken.

Hartverwarmend, hilarisch en verdrietig: allemaal woorden waarmee je dit boek kunt omschrijven. Lezen dus!

Maritza Dubravac
Maritza Dubravac Afdeling Young Adult

Over Maritza Dubravac

Maritza heeft literatuurwetenschap gestudeerd. Ze host bij Donner de Young Adult Book Club en schrijft recensies voor Hebban.nl. Verder leest ze, en leest ze, en leest ze...