Omschrijving
Van sesamnoedels met gebakken paddenstoelen tot kip in tamarinde en van Vietnamese garnalensalade tot zeeduivelcurry; in Wokbijbel van Noni Kooiman vind je meer dan 200 recepten om te bereiden in een wok. Groenten, vlees, vis, maar ook schaaldieren, tempeh en tofu worden samen met stevige, verse smaakmakers in korte tijd op hoog vuur gewokt tot knapperig en smaakvol. Bovendien leer je handige technieken, zoals wok hei creëren met een brander en alles aan de kant schuiven om in dezelfde wok een begeleidend omeletje te bakken. Natuurlijk ontbreken ook de recepten voor frisse salades en sauzen niet.
Noni Kooiman werkte de afgelopen 10 jaar in verschillende restaurants, waaronder Rose Bakery in Parijs en bij Toscanini, Vuurtoreneiland en Coba in Amsterdam. Ze werkt als kookboekschrijver, kok en foodstylist. Eerder verscheen van haar Switi Sranan, een kookboek over de rijke Surinaamse keuken.