0
Workshop Verfgieten
Workshop Verfgieten

Workshop Verfgieten

Jane Monteith

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
 • Op voorraad in onze winkel. Afhalen mogelijk op vooraf afgesproken tijdslot.
€ 16,99
Omschrijving

Verfgieten is dé nieuwe rage om te ontspannen waarbij je mooie projecten maakt compleet naar eigen stijl en smaak. Met deze techniek maak je mooie organische en abstracte designs op papier, canvas en cardboard of op objecten zoals lampenkappen, kommen en borden. Gegoten in vormpjes creëer je de meest adembenemende kristalschijven als onderzetters, of zelfs wonderschone vazen en schalen. In 'Workshop verfgieten' brengt mixed media-kunstnaar Jane Monteith je de fijne kneepjes van het verfgieten bij. Is deze techniek nieuw voor je, of ben je al ervaren, dit boek legt het tot in detail uit en maakt de ingewikkelde technieken makkelijk. Hier is werken met inkten, acrylverf en hars een eindeloos plezier! - Leer verschillende gereedschappen en oplossingen kennen om prachtige kleuren en texturen op papier te maken. - Leer hoe je hars gebruikt en voorkom veelgemaakte fouten om een stralend resultaat te krijgen. - Krijg begrip van de basis van kleurentheorie en welke kleuren mooi samengaan. - Vergaar de kennis over welke producten je moet gebruiken om verschillende effecten te creëren. - Kom te weten hoe je je werk kunt beschermen, zodat het nog jaren meekan.

Workshop verfgieten : inspiratie en technieken voor het werken met alcoholinkt, acryl, giethars en meer : maak kleurrÐke schilderÐen, onderzetters van giethars, agaatschÐven, vazen, bekers en meer / Jane Monteith ; vertaling [uit het Engels]: Marjan Doets. - Amersfoort : Mus, [2020]. - 144 pagina's : illustraties ; 28 cm. De auteur, autodidactisch kunstenaar, heeft veel ervaring met de techniek van verf gieten (fluid art), een kunstvorm van werken met verf zonder kwast.

Ze gebruikt daarbij verfvloeistoffen zoals alcoholinkt, giethars, acrylverf. In 12 projecten beschrijft ze zeer gedetailleerd met veel foto's hoe deze techniek op een veilige manier toegepast kan worden bij, onder andere, abstracte schilderijen, collages, en vooral gebruiksvoorwerpen (lamp, onderzetter, vaas). Stap voor stap legt ze helder uit welke handelingen moeten worden uitgevoerd om het beoogde resultaat te bereiken. Elk project bevat een lijst van benodigde materialen en tips.

Ze beschrijft problemen met giethars en geeft een overzicht van producten die te koop zijn in de winkel of via internet. Een register maakt het boek compleet. Door de veelheid van projecten, materialen en technieken is het boek overvol, wat een goede selectie en voorbereiding van de gebruiker vereist. Voor een ervaren iemand biedt het boek wellicht een stimulans, maar voor iemand zonder ervaring is professionele begeleiding noodzakelijk. Met register en materiaaloverzicht.

Specificaties
 • Uitgever
  BBNC Uitgevers
 • Druk
  1
 • Verschenen
  sep. 2020
 • Bladzijden
  144
 • Genre
  Hobby's algemeen
 • Afmetingen
  280 x 217 x 14 mm
 • Gewicht
  608 gram
 • EAN
  9789045325583
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen