0

YA Book Club # 23: This Savage Song

YA Book Club # 23: This Savage Song
vr 7 oktober 201619:30 - 21:00
georganiseerd door Donner

Voor onze boekenclub in oktober hebben we voor het thema ‘villains’ gekozen en daarom lezen we op de 7e This Savage Song, het eerste deel in een reeks van twee, van fantasy-auteur V.E. Schwab.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: afdeling literatuur

Kate Harker en August Flynn zijn de erfgenamen van een verdeelde stad, waar door het geweld monsters tot leven zijn gekomen. Het enige dat Kate wil is om net zo meedogenloos als haar vader te zijn. Hij laat de monsters hun gang gaan en zijn onderdanen betalen voor bescherming.

August wil niets liever dan een mens zijn, net zo goedaardig als zijn vader. Ook wil hij een grotere rol spelen in het beschermen van de onschuldigen. Het probleem is dat hij één van de monsters is: één die een ziel kan stelen door middel van muziek. Wanneer Kate van haar zesde kostschool getrapt wordt en weer thuis woont, krijgt August de kans om op haar te letten. Helaas ontdekt Kate het geheim van August, en na een mislukte moordpoging moeten ze alle twee vluchten voor hun leven.

In deze urban fantasy moeten Kate en August kiezen of ze helden of schurken worden en vrienden of vijanden, want de toekomst van hun stad staat op het spel.

This Savage Song is te koop op zowel onze YA- als Fantasy-afdeling. Zoals altijd kun je vanaf 19.30 bij ons aanschuiven. Voor een hapje en een drankje zorgen wij, dus het enige wat je hoeft te doen is This Savage Song lezen en op 7 oktober gezellig meepraten over het boek.

De Bored to Death book club (http://www.boredtodeathbookclub.com/) werd in de zomer van 2013 opgericht door twee Rotterdamse zusjes die vonden dat er een platform moest komen voor Engelstalige literatuur. Zo werd de reguliere book club, die maandelijks in V11 gehouden wordt, geboren. Sinds oktober 2014 is hier ook de YA book club bijgekomen, die maandelijks wordt georganiseerd door een van de zusjes en twee medewerkers van Donner in Donner. De Bored to Death book club organiseert ook andere evenementen, zoals een feministische talkshow. Ook bloggen ze dagelijks over alles wat met boeken te maken heeft op hun gelijknamige website.

https://www.facebook.com/events/293634551013667/