0

YA Book Club # 26

YA Book Club # 26
vr 6 januari 201719:30 - 21:00
georganiseerd door Donner

Voor onze eerste boekenclub van het nieuwe jaar lezen we 'We Are All Made of Molecules' van Susin Nielsen, in het Nederlands verschenen onder de titel Wij zijn allemaal moleculen bij uitgeverij Lemniscaat.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

De hoogbegaafde Stewart is sociaal gesproken - laten we het voorzichtig zeggen - wat onhandig. Ashley daarentegen is de populaire beauty queen, die, behalve met haar vrienden die daar rondlopen, werkelijk níéts met school en studeren heeft. Zij kan zich dan ook geen grotere ramp voorstellen dan dat Stewart en zijn vader bij haar en haar moeder in huis trekken. En alsof het allemaal al niet moeilijk genoeg is, blijkt Ashleys droomvriendje een heel andere jongen te zijn dan ze zich had voorgesteld, en komt haar grote geheim uit... Haar leven is voorbij, denkt ze. Maar dan heeft ze buiten Stewart gerekend.

Zowel de Engelse als de Nederlandse editie is te koop op onze YA-afdeling. Zoals altijd kun je vanaf 19.30 bij ons aanschuiven. Voor een hapje en een drankje zorgen wij, dus het enige wat je hoeft te doen is We Are All Made of Molecules lezen en op vrijdagavond 6 januari gezellig meepraten over het boek.

De Bored to Death book club werd ruim twee jaar geleden opgericht door twee Rotterdamse zusjes die vonden dat er een platform moest komen voor Engelstalige literatuur. Zo werd de reguliere book club, die maandelijks in V11 gehouden wordt, geboren. Sinds oktober 2014 is hier ook de YA book club bijgekomen, die maandelijks wordt georganiseerd door een van de zusjes en twee medewerkers van Donner in Donner. De Bored to Death book club organiseert ook andere evenementen, zoals een feministische talkshow. Ook bloggen ze dagelijks over alles wat met boeken te maken heeft op hun gelijknamige website.