• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
za 28 mei 202214:30 - 16:30
georganiseerd door Donner

Yvette van Boven wordt geïnterviewd door Frank van Dijl

  • Entree: 14:30-16:30 | toegang vrij - zonder reserveren
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam
Yvette van Boven wordt geïnterviewd door Frank van Dijl

Kookboekenauteur Yvette van Boven wordt geïnterviewd door (culinair) journalist Frank van Dijl over haar nieuw te verschijnen kookboek 'Van boven in het wild'. Aansluitend zal ze signeren.

 

Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou u tuinkers kopen als er hondsdraf tussen uw stoeptegels groeit? U moet het alleen wéten en leren herkennen. Van Boven in het wild is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen en laat u de meest voorkomende wilde planten zien. Yvette leert u hoe u ze kunt herkennen, waar ze naar smaken en hoe ze toe te passen in uw eigen keuken. Toen Yvette opgroeide maakte ze veel herbaria: ze droogde planten die ze mooi vond en plakte ze op in haar vele albums. Die kinderhobby heeft ze de laatste jaren weer opgepakt: alles wat ze op haar vele wandelingen tegenkwam, heeft ze gedroogd tussen lagen papier, karton en planken. Haar man Oof Verschuren heeft ze fabelachtig mooi gefotografeerd. Zo hopen ze opnieuw grote mensen en kleine kinderen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan en daardoor weer goed naar de – vaak eetbare – natuur te kijken. In het boek staan meer dan 100 makkelijke, bijna allemaal vegetarische (basis)recepten met een originele twist. Ze zijn zo geschreven dat u het ene kruid vaak voor het andere kunt inwisselen, om zo het gerecht een andere smaak te geven. Immers: niet alle planten zijn het hele jaar door te plukken, maar er is vaak wel iets te vinden dat erop lijkt.


Auteur: Yvette van Boven is culinair schrijver, kok, illustrator en tv-presentator. Ze schreef talloze succesvolle kookboeken die zijn vertaald in het Engels, Frans, Spaans en Duits. Haar boek Home Made Basics werd in 2020 bekroond met Het Gouden Kookboek. Naast haar boeken is Yvette ook bekend van tv-programma’s De Streken van Van Boven en Koken met Van Boven, haar rubriek in Libelle en Volkskrant Magazine en haar bijdrage aan delicious. De illustraties en vormgeving van haar boeken ontwerpt Yvette zelf. Ze woont afwisselend met haar man, fotograaf Oof Verschuren, en hun hond Hughie in Amsterdam en West Cork, Ierland.