0

Zomerlezen 2020

Zomerlezen

literatuur

Het pionnenspel

Het pionnenspel

Steve Berry
€ 21,99
Romans

Romans

I.S. Toergenjev
€ 50,00
De Parijzenaar

De Parijzenaar

Isabella Hammad
€ 27,50
Bonuskind

Bonuskind

Saskia Noort
€ 21,99
Kindertijd

Kindertijd

Tove Ditlevsen
€ 19,99
Agneta's erfenis

Agneta's erfenis

Corina Bomann
€ 19,99
Beschavingen

Beschavingen

Laurent Binet

In zijn nieuwe roman schetst Laurent Binet op meesterlijke wijze een alternatieve wereldgeschiedenis

Onder welke voorwaarden had de geschiedenis anders kunnen lopen? Als de oorspronkelijke inwoners van Latijns-Amerika paarden, ijzer en antistoffen tegen Europese ziektes hadden gehad, zouden ze dan de conquistadores hebben kunnen weerstaan?

In Beschavingen gaat Binet aan de haal met deze hypothese: de laatste Inca Atawalpa sterft niet door toedoen van de Spanjaarden maar zet voet aan land in het Europa van keizer Karel v. Daar krijgt hij te maken met de Spaanse inquisitie, het ontluikende kapitalisme, het wonder van de drukkunst, een met piraten bezaaide zee, een continent verscheurd door godsdiensttwisten en dynastieke oorlogen. Maar bovenal mensen die honger lijden en in opstand willen komen: Joden in Toledo, Moren in Granada, de geuzen in Nederland – voor Atawalpa zijn het allemaal mogelijke bondgenoten waardoor het omverwerpen van het regime uiteindelijk een fluitje van een cent is.

Binet herschrijft, en speelt met de wereldgeschiedenis en laat zien welke rol intrige en toeval spelen in wat wij doorgaan als vaststaand, als beschaafd, beschouwen.

bestel boek
Koffers & Koters

Koffers & Koters

Maartje Diepstraten
€ 19,99
Expeditie Achtertuin

Expeditie Achtertuin

Bas van Oort
€ 35,00
Zonnige Eilanden

Zonnige Eilanden

Andrea Lammert
€ 24,95
Een jaar in Andalusië

Een jaar in Andalusië

Alain Grootaers
€ 5,00
De Landelijke Fietsatlas

De Landelijke Fietsatlas

J.F.G. Eberhardt
€ 19,90
Op de vlakte der slangen

Op de vlakte der slangen

Paul Theroux
€ 32,99
Nederland - Vakantie in eigen land - reisgids - Rust & ruimte

Nederland - Vakantie in eigen land - reisgids - Rust & ruimte

Marlou Jacobs & Godfried van Loo

De reisgids met 20 bijzondere regio’s voor een weekend weg of een lange vakantie in Nederland. Ontdek natuur, cultuur en mooie dorpjes.

De eerste druk was na twee weken al uitverkocht. Met lovende recensies is dit luxe reisboek dan ook met recht de meest populaire reisgids van Nederland! Ontdek 20 bijzondere regio’s in Nederland, weg van de drukte. Voor een weekend weg of een langere vakantie in eigen land omgeven door natuur, rust, veel ruimte en vriendelijke mensen. Een luxe uitgevoerd reisboek dat een prachtig cadeau is voor jezelf of een ander. 

bestel boek

kookboeken

De bijbel van de Thaise keuken

De bijbel van de Thaise keuken

Noi Pia-Ud
€ 31,99
Midnight Chicken

Midnight Chicken

Ella Risbridger
€ 20,00
Het Caribische kookboek

Het Caribische kookboek

Helmi Smeulders
€ 21,99
Gewoon vegan

Gewoon vegan

Alexandra Penrhyn Lowe
€ 21,99
Mijn recepten

Mijn recepten

London Loy
€ 31,99
California Dreamin'

California Dreamin'

Vivian Lui
€ 25,95
The Lemon Kitchen kookboek

The Lemon Kitchen kookboek

Jadis Schreuder

Als het leven je citroenen geeft, dan kun je véél meer dan alleen limonade maken. Jadis Schreuder, een fris gezicht in de culinaire wereld, toont in dit kookboek de veelzijdigheid van de gele smaakmaker: hij is niet alleen ontzettend gezond, maar opent ook een wereld vol spannende smaaksensaties. Bak vlees en vis malser dan ooit tevoren, geef groente een verrassende twist, brouw je eigen limoncello en maak een taart waar je zintuigen van op hol slaan.

 

Ontdek 45 unieke recepten voor elk seizoen, zodat je altijd voorzien bent van je dagelijkse dosis vitamine Citroen. Voorafgaand aan de recepten ontdek je de eigenschappen die met name biologische citroenen zo nuttig, gezond en smaakvol maken. Van sap tot zeste leer je de bijzondere fruitsoort van binnen en buiten kennen – en binnen de kortste keren heb je er naast peper en zout een derde basisingrediënt in de keuken bij.

 

bestel boek
Anovi Amuse Schelpen

Anovi Amuse Schelpen

De Amuse schelpen zijn afgeleid van de ‘Pétoncles noirs’. De pétoncle is een kleine variant van de coquille Saint-Jacques. Hij leeft vooral in Frankrijk aan de kust van Charente - Maritime en Bretagne. De pétoncle noir heeft een zwarte, bordeaux-rode kleur, heeft twee gebogen kleppen en bij de scharnier een afgesneden oortje.

De Amuse schelpen zijn per vier stuks verpakt in een luxe zwarte doos met certificaat van echtheid. De schelpen zijn een zuiver tinnen product en worden ambachtelijk gegoten in Nederland.

Bijzonder geschikt voor vishapjes en andere amuses!

bestel

kunst & wetenschap

Verlaten straten

Verlaten straten

Han van Bree
€ 22,50
Socrates op sneakers

Socrates op sneakers

Elke Wiss
€ 20,99
Woede & clementie

Woede & clementie

Lucius Annaeus Seneca
€ 24,50
De Habsburgers

De Habsburgers

Martyn Rady
€ 39,99
De oudste stad van Holland

De oudste stad van Holland

Henk 't Jong
€ 20,00
Honjok

Honjok

Crystal Tai
€ 15,99
De kracht van het ritueel

De kracht van het ritueel

Casper ter Kuile
€ 19,99
De race tegen de schildpad

De race tegen de schildpad

Marcel Vonk
€ 20,00
Mijn kijk op de wereld

Mijn kijk op de wereld

Hans Rosling
€ 22,50
Hoe economie de wereld kan redden

Hoe economie de wereld kan redden

Abhijit Banerjee
€ 27,50
Fantoomgroei

Fantoomgroei

Sander Heijne
€ 20,00
De zomer van 1945

De zomer van 1945

Wim Daniëls

In De zomer van 1945 schetst Wim Daniëls aan de hand van dagboekfragmenten, brieven, nieuwsberichten en rechtbankverslagen een bewogen zomer, waarin levensgroot verdriet bestond naast uitbundige vreugde om de herwonnen vrijheid.

Nieuw leven diende zich aan, dagelijkse beslommeringen hielden mensen bezig, het uitgaansleven kwam op gang, maar er was vooral ook groot verdriet om gesneuvelde familieleden, er was bezorgdheid en angst om vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers en zussen van wie nog altijd niets was vernomen. Geliefden waren elkaar kwijt. Huizen lagen in puin, gevangenissen zaten overvol en er was onoverzichtelijk veel werk aan de winkel. Wat vernield was moest hersteld worden; er moest voor voldoende voedsel gezorgd worden, oorlogsmisdadigers moesten berecht of eerst nog opgepakt worden. Chaos heerste. 

bestel boek
De wilde stilte

De wilde stilte

Raynor Winn

Sinds Raynor en haar man Moth hun huis kwijtraakten en alleen met een rugzak en een tentje de bijna duizend kilometer aflegden van het South West Coast Path, en ze maanden lang leefden aan de wilde en winderige kustlijn van Engeland, voelen de kliffen, de lucht en de rotsachtige bodem aan als hun thuis. Moth had een terminale diagnose, maar tegen elke medische verwachting in lijkt hij in de natuur te zijn opgeleefd. Zo ontdekken Raynor en Moth op de ruige strook tussen land en zee dat alles mogelijk is. Als ze uiteindelijk terugkomen in de bewoonde wereld, blijkt een dak boven je hoofd nog geen thuis. De terugkeer naar een normaal bestaan blijft moeilijk – totdat een ongelooflijk gebaar van iemand die hun verhaal heeft gelezen alles anders maakt. De kans nieuw leven te blazen in een prachtige, oude boerderij diep in de heuvels van Cornwall en het door landbouw verarmde land stukje bij beetje terug te geven aan de natuur, wordt hun redding. Het wordt het nieuwe pad dat zij volgen. De wilde stilte is een verhaal van hoop, en van een levenslange liefde die sterker is dan al het andere. Het is een even helder als fijnzinnig verhaal over de instinctieve verbinding tussen onze ziel en de natuur, en hoe belangrijk die is voor ons allemaal. Raynor Winn (1963) debuteerde overwel digend met Het zoutpad, dat uitgroeide tot een internationale bestseller. Zij woont en werkt in Cornwall.

Raynor Winn (1963) debuteerde overweldigend met Het zoutpad, dat uitgroeide tot een internationale bestseller. Zij woont en werkt in Cornwall.

bestel boek

kind & jeugd

Het jaar dat de bijen kwamen

Het jaar dat de bijen kwamen

Petra Postert
€ 16,99
Het boek van Jongen

Het boek van Jongen

Catherine Gilbert Murdock
€ 18,99
Quotum

Quotum

Marloes Morshuis
€ 15,95
Knoeipoezen

Knoeipoezen

Fleur van der Weel
€ 17,50
De Wereld-Quiz

De Wereld-Quiz

Geraldine Maincent
€ 14,99
De juwelendief

De juwelendief

M.G. Leonard
€ 15,99
Een ijsje

Een ijsje

Sylvia van Ommen

Er is een ijsje. Maar er zijn heleboel pootjes die dit ijsje graag vast willen houden. Voor wie is dit ijsje nu eigenlijk bestemd…? IJsje is een heerlijk prentenboek met warme tekeningen voor lekkere zomerse dagen.

Iedereen vindt dat hij dat lekkere ijsje zou moeten krijgen. Maar wie verdient het ijsje het meest? De hond is heel erg braaf geweest. Maar de aap kan wel een heel bijzonder kunstje. Het varken is net in bad geweest en verdient wel een beloning. De kikker heeft het veel te warm en de geit heeft ontzettende honger. Dus wie krijgt dat overheerlijke ijsje? Auteur en illustrator Sylvia van Ommen is befaamd vanwege haar blog Os en Jo. Ze heeft nauwelijks woorden nodig om een hilarisch verhaal te vertellen en haar eenvoudige maar beeldschone illustraties zijn altijd raak.

bestel boek
Een curieuze collectie

Een curieuze collectie

Hollandse schilderkunst uit de 17de eeuw

Het Gentse Museum voor Schone Kunsten bezit ruim zestig Hollandse schilderijen uit de 17de eeuw, de zogenaamde 'Gouden Eeuw' van het Noorden. Niet alleen een indrukwekkend geheel, maar ook een van de meest opmerkelijke collecties Hollandse schilderkunst buiten Nederland. Ze omvat werk van meesters als Frans Hals, Jan van Goyen, Willem Claes. Heda, Albert Cuyp en Roelant Savery. Bovendien heeft het museum enkele uiterst zeldzame stukken in huis, zo onder meer het enige bekende werk van A.E. van Rabel, terwijl 'Het armenhuis te Utrecht' van Joost Cornelisz. Droochsloot de enige bekende afbeelding is van die instelling. Een aantal werken kunnen we met reden 'curieus' noemen. Sommige werden in de loop van de tijd overschilderd of aangevuld, andere werken blijken te zijn uitgesneden uit grotere doeken en afzonderlijk verkocht - een typische praktijk in kunsthandel van de 19de eeuw. En dan zijn er nog de eigenaardige interpretaties van bepaalde stukken, de één al geloofwaardiger dan de ander...

Hoe is deze rijke collectie precies ontstaan en opgebouwd? Wat is de relatie tussen Noord en Zuid? En is alles wel wat het lijkt? De tentoonstelling 'Een curieuze collectie' en begeleidende publicatie zoeken naar een antwoord op deze vragen en zetten de unieke, soms curieuze collectie volop in de kijker.

Nu sterk afgeprijsd van € 40,- voor € 15,-. Dat is pas curieus!

bestel boek

ramsj | voordeel

Casanova

Casanova

Laurence Bergreen
€ 15,00
Topografische Atlas Zuid-Holland

Topografische Atlas Zuid-Holland

Thomas Termeulen
€ 31,00
Bird Wildlife of Aruba

Bird Wildlife of Aruba

Gregory M. Peterson
€ 24,95
Schoolidyllen

Schoolidyllen

Top Naeff
€ 15,99