• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Zout, vet, zuur, hitte

De vier elementen van goed koken

Samin Nosrat

Alle bindwijzen en edities

  • Hardback / gebonden

    2018

    € 42,99

Zout, vet, zuur, hitte

De vier elementen van goed koken

Samin Nosrat

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 42,99
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht!

'Al na één hoofdstuk in Zout, vet, zuur, hitte sta je anders te koken. Onmisbaar in elke keuken.' de Volkskrant

Net als in haar gelijknamige Netflix-serie Salt, Fat, Acid, Heat word je in dit boek door chef-kok en schrijver Samin Nosrat ingewijd in de geheimen van de kookkunst. Ze laat je zien hoe je met elk ingrediënt – overal en altijd – een heerlijke maaltijd kunt klaarmaken, ook zónder recept.  Samin reisde de hele wereld over en ontdekte dat er vier essentiële elementen zijn voor lekker koken: ‘Waar ik ook was, overal kwam ik dezelfde elementen tegen om eten echt overheerlijk te maken. Zout, vet, zuur en hitte: de vier basiselementen die een gerecht maken of breken.’ Krijg deze onder de knie en alles wat je kookt zal heerlijk smaken.

'Een van de tofste boeken van het afgelopen jaar.' Hiske Versprille, culinair journalist

Al lezend in Zout, vet, zuur, hitte leer je omgaan met de basiselementen en met de meest uiteenlopende gerechten. Leer hoe je geschifte mayonaise weer gladstrijkt, tover uitgebalanceerde vinaigrettes en perfect gekaramelliseerde groenten op tafel of bereid hemels zacht stoofvlees. Dit boek bevat 100 essentiële recepten, met veel variaties, maar nog meer fantastische informatie. Voeg de juiste hoeveelheid zout toe, op het juiste moment; kies het optimale vet om de smaak in te vangen; beziel ingrediënten met een uitgebalanceerd zuur accent; verwarm of verhit ze bij de juiste temperatuur, precies zo lang als nodig is. Of je nu een beginneling bent of al tientallen jaren ervaring hebt, je leert nieuwe smaakdimensies ontwikkelen bij alles wat je kookt. Zout, vet, zuur, hitte is een onmisbaar kompas in je keuken.

Samin Nosrat is schrijver, docent en chef en maakte in 2018 de Netflix docu-serie Salt Fat Acid Heat. Haar boek Zout, vet, zuur, hitte werd in 14 landen vertaald; alleen al in Amerika werden er tot nu toe 658.000 exemplaren verkocht. Ze gaf les in haar revolutionaire filosofie van de kookkunst aan zowel professionele chef-koks als aan middelbare scholieren. The New York Times noemde haar de go-to bron om de juiste technieken te combineren met de beste ingrediënten. Sinds 2000 kookt Samin op professioneel niveau, toen ze begon in de keuken van restaurant Chez Panisse. Ze woont, kookt, surft en tuiniert in Berkeley, California.

Chef-koks en kookboekenschrijvers over Zout, vet, zuur, hitte:
'Simpelweg een onmisbaar boek.' Nigella Lawson
'Samin Nosrat is erin geslaagd om de enorme en complexe wereld van het koken samen te vatten in slechts vier woorden: zout, vet, zuur, hitte.' Yotam Ottolenghi
'Met dit prachtige, toegankelijke kookboek leer je niet alleen hoe je moet koken, maar ook hoe je je daarbij moet voelen: nieuwsgierig, onbevangen en verheugd. Samin is een van de beste leraren die ik ken.' Alice Waters



Samin Nosrat is schrijver, docent, en chef. The New York Times noemde haar de go-to bron om de juiste technieken te combineren met de beste ingrediënten. Sinds 2000 kookt ze op professioneel niveau, toen ze begon in de keuken van restaurant Chez Panisse. Ze woont, kookt, surft en tuiniert in Berkeley, California. Zout, vet, zuur, hitte is haar eerste boek.

Specificaties

  • Uitgever
    Spectrum
  • Druk
    1
  • Verschenen
    apr. 2018
  • Bladzijden
    486
  • Genre
    Kookkunst / eten en drinken
  • Afmetingen
    237 x 194 x 48 mm
  • Gewicht
    1692 gram
  • EAN
    9789000360017
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien Wekking
€ 26,99
De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken

Raquel Palla Lorden
€ 34,99
De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€ 25,99
Budget Vegan in 30 minuten

Budget Vegan in 30 minuten

Saskia Sidey
€ 16,50
Het ramadan kookboek

Het ramadan kookboek

Mounir Toub
€ 27,50
Ovenschotelbijbel

Ovenschotelbijbel

Janneke Philippi
€ 34,99