0
Basisvaardigheden Microbiologie
Basisvaardigheden Microbiologie

Basisvaardigheden Microbiologie

Eus van Hove

Paperback / Sewn | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • Niet op voorraad in onze winkel
€52.80
Description

Basisvaardigheden Microbiologie is een multimediale leermethode waarmee basisvaardigheden uit de praktijk van het microbiologie laboratorium worden aangeleerd. De methode bestaat uit een werkboek met daarin een groot aantal experimenten verdeeld over twaalf thema’s en wordt ondersteund met zelftests en action mazes. In deze zesde editie zijn de voorschriften nog meer geïllustreerd met foto’s. In hoofdstuk 6 Identificatie van micro-organismen is de Kligler-ijzeragartest vervangen door de Triple Sugar Iron (TSI) agartest. De lysine decarboxylatietest is extra aan dit hoofdstuk toegevoegd. Het hoofdstuk Voedingsmiddelenmicrobiologie is herzien en verder uitgebreid. Naast de melkzuur en alcoholfermentatie is het microbiologisch onderzoek aan voedingsmiddelen uitgebreid. Het mesofiel aeroob kiemgetal wordt bepaald in gehakt, shoarma en döner kebab (experiment 46). HACCP komt aan de orde in experiment 47 Enterobacteriaceae in kant-en-klaar maaltijden. Het salmonella onderzoek is gehandhaafd in experiment 48 Grensreactie op Salmonella in kipproducten. Nieuw is het experiment 49 waarin onderzoek wordt gedaan naar coagulase-positieve staphylococcen in garnalen. In experiment 50 wordt hygiëneonderzoek gedaan met RODAC-plaatjes en swabs. Aanvullende informatie is te vinden op de website www.basismicrobiologie.nl.

Specifications
  • Publisher
    MK Publishing
  • Edition
    6
  • Pub date
    Jul 2018
  • Pages
    256
  • Theme
    Educational: Mathematics, science & technology, general
  • Dimensions
    300 x 210 x 20 mm
  • Weight
    827 gram
  • EAN
    9789462714793
  • Product form
    Paperback / Sewn
  • Language
    Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login