• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

De tomaat

en de bizarre wereld van vers voedsel

Annemieke Hendriks

E-book
De tomaat
De tomaat

All bindings and editions

De tomaat

en de bizarre wereld van vers voedsel

Annemieke Hendriks

E-book
| Dutch | Digital watermarking
  • Available. Download direct.
€14.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Kunnen we nog van een Nederlandse, Belgische of Duitse tomaat spreken? Waarom gaan miljoenen vrijwel identieke tomaten heen en weer over het Europese continent? Hoe gezond is een tomaat eigenlijk? Nederland is de grootste exporteur van tomaten ter wereld en behoort ook met tomatenzaad en kassen internationaal tot de top. De tomaat levert geld en genot op maar veroorzaakt ook schade, bijvoorbeeld aan het milieu. Wie zijn de winnaars en wie de verliezers in de tomatenbusiness? Journalist Annemieke Hendriks volgt het leven van de tomaat van zaad tot supermarkt in Nederland, Duitsland, Roemenië, Spanje, Oostenrijk en andere landen. Op haar onderzoekstocht tekent Hendriks indringende verhalen op van telers en handelaren, plukkers en politici, eco-activisten en kassenbouwers. Ze stelt kritische vragen over zowel smaaktomaten als bulktomaten en over biologische en hightech-?teelt. Ook ontrafelt ze hardnekkige misverstanden: nee, er is geen genetisch gemodificeerde tomaat in de handel. Wie De tomaat heeft gelezen, kijkt met heel andere ogen naar onze lievelingsgroente.



Annemieke Hendriks publiceerde de afgelopen 25 jaar reportages, interviews en achtergrondverhalen in Vrij Nederland, Trouw, De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en buitenlandse kwaliteitsmedia. Van haar hand zijn onder meer verschenen Gespleten land, IJzeren deuren en Wantrouwen in Berlijn (longread).

Specifications

  • Publisher
    Nieuw Amsterdam
  • Edition
    1
  • Pub date
    Nov 2016
  • Pages
    380
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • EAN
    9789046819401
  • E-boek
    E-boek
  • Language
    Dutch
  • Protection
    Digital watermarking

related products

Toscanini: pasta

Toscanini: pasta

Maud Moody
€35.00
De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken

Raquel Palla Lorden
€34.99
Anna's perfecte smaken

Anna's perfecte smaken

Anna Jones
€34.99  €29.99
Grieks!

Grieks!

Georgina Hayden
€27.50
Ovenschotelbijbel

Ovenschotelbijbel

Janneke Philippi
€34.99
Flavour

Flavour

Sabrina Ghayour
€27.50