• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Dineren in Rome

Een geschiedenis van de Romeinse wereld in één maaltijd

Andreas Viestad

Dineren in Rome

Een geschiedenis van de Romeinse wereld in één maaltijd

Andreas Viestad

Paperback / Sewn | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€24.90
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Onder het genot van een typisch Romeinse maaltijd in een klassiek Romeins restaurant neemt de auteur ons mee op een culinaire reis. Gerecht voor gerecht, door de wereldgeschiedenis en de culinaire geschiedenis van De Eeuwige Stad. Dit is het verhaal over hoe een klein dorp op een onwaarschijnlijke plaats het centrum werd van het grootste rijk dat de wereld ooit heeft gekend. We leren welke rol tarwe en zout speelden in die transformatie, hoe de smaak van gegrild vlees ertoe bijdroeg dat we mens werden, wat er schuilgaat achter de milde buzz van een halve fles wijn; we ervaren de zuurzoete smaak van maffia en slavernij in een citroensorbet en gaan mee op jacht naar het originele recept voor pasta carbonara. Hij vertelt de geschiedenis van de ingrediënten die de tafel sieren, zoals brood, olijfolie, pasta, peper en wijn. Het is een boek dat de geschiedenis van de wereld vertelt aan de hand van het voedsel dat wordt gegeten op een ontspannen middag in een van 's werelds mooiste en meest historische steden. ‘Even betoverend als fascinerend: Andreas Viestad heeft een gave voor het evocatief neerzetten van scènes, het vertellen van verhalen en, cruciaal, voor het leggen en onderzoeken van verbanden die alles op verhelderende wijze tot leven brengt.’ - Nigella Lawson ‘Een fantastisch boek’ - Giorgio Locatelli ‘Het delen van een geweldige maaltijd gaat ook altijd over het delen van heerlijke verhalen. Dit boek combineert van beide werelden het beste.’ – Chef-kok Leonardo Pacenti, restaurant Toscanini, Amsterdam Andreas Viestad is schrijver van kookboeken, tv-kok, restaurateur en voedselactivist. Hij is sinds jaar en dag presentator van New Scandinavian Cooking en voormalig columnist van The Washington Post. Hij bezocht Rome meer dan 25 keer en at in hetzelfde restaurant elke keer: La Carbonara op het Campo de' Fiori.

Specifications

  • Publisher
    Uitgeverij Noordboek
  • Translator
    Erica Weeda
  • Edition
    1
  • Pub date
    May 2023
  • Pages
    256
  • Theme
    History
  • Dimensions
    240 x 160 x 25 mm
  • Weight
    496 gram
  • EAN
    9789464710687
  • Paperback / Sewn
    Paperback / Sewn
  • Language
    Dutch

related products

Het reisboek van Willem van Oranje

Het reisboek van Willem van Oranje

René van Stipriaan
€29.99
Phoenix

Phoenix

Bert Wagendorp
€24.99
Grand Tour Europa

Grand Tour Europa

Olivier Guez
€29.99
Flora Batava 1800-1934

Flora Batava 1800-1934

Esther van Gelder
€99.00
Europese Lente

Europese Lente

Christopher Clark
€49.99
Pax

Pax

Tom Holland
€32.50