• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Een kleine geschiedenis van pasta

Hoe tien pastagerechten de wereld veroverden

Luca Cesari

All bindings and editions

Een kleine geschiedenis van pasta

Hoe tien pastagerechten de wereld veroverden

Luca Cesari

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • Not in stock in our shop
€27.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken.

Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese?

In Een kleine geschiedenis van pasta belicht culinair historicus Luca Cesari op verhalende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien favoriete pastagerechten. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd. De schat aan prachtige verhalen vult hij aan met verschillende recepten. Zowel de klassieke, de populairste als de innovatiefste varianten van deze bekende gerechten komen voorbij.

Een kleine geschiedenis van pasta van Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.

‘Toch is dit een verrukkelijk heilige huisjes omver schoppend boek, zeer kundig uitgezocht. Een aanrader dus, waarvan ik hoop dat ook heel veel Italianen het lezen.’ – De Volkskrant



Luca Cesari is culinair historicus. Hij schrijft voor diverse bladen, waaronder Gambero Rosso: hét tijdschrift in Italië over eten en koken.

Specifications

  • Publisher
    Ambo|Anthos
  • Translator
    Carolien Steenbergen, Annemart Pilon, Jeanne Crijns
  • Edition
    1
  • Pub date
    Jun 2021
  • Pages
    304
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • Dimensions
    223 x 147 x 29 mm
  • Weight
    492 gram
  • EAN
    9789026356469
  • Hardback / bound
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

related products

Anna's perfecte smaken

Anna's perfecte smaken

Anna Jones
€34.99  €29.99
Grieks!

Grieks!

Georgina Hayden
€27.50
Ovenschotelbijbel

Ovenschotelbijbel

Janneke Philippi
€34.99
Flavour

Flavour

Sabrina Ghayour
€27.50
Gezonde darmen

Gezonde darmen

Annemieke Jansen
€22.99