0

Een kleine geschiedenis van pasta

Hoe tien pastagerechten de wereld veroverden

Luca Cesari

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€25.00
Description

Een kleine geschiedenis van pasta van gerenommeerd culinair historicus Luca Cesari is een smaakvolle geschiedenis van de Italiaanse keuken.

Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese?

In Een kleine geschiedenis van pasta belicht culinair historicus Luca Cesari op verhalende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien favoriete pastagerechten. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd. De schat aan prachtige verhalen vult hij aan met verschillende recepten. Zowel de klassieke, de populairste als de innovatiefste varianten van deze bekende gerechten komen voorbij.

Een kleine geschiedenis van pasta van Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.



Luca Cesari is culinair historicus. Hij schrijft voor diverse bladen, waaronder Gambero Rosso: hét tijdschrift in Italië over eten en koken.

Specifications
  • Publisher
    Ambo|Anthos
  • Translator
    Carolien Steenbergen, Annemart Pilon, Jeanne Crijns
  • Edition
    1
  • Pub date
    Jun 2021
  • Pages
    304
  • Theme
    Food and drink in general
  • Dimensions
    223 x 147 x 29 mm
  • Weight
    496 gram
  • EAN
    9789026356469
  • Product form
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

Simpel

Simpel

Yotam Ottolenghi
€32.00
Job en Perry

Job en Perry

Perry de Man
€29.99
Flavour

Flavour

Yotam Ottolenghi
€32.00
De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€21.99
New Italian

New Italian

Sergio Herman
€34.99