• No shipping costs from € 15, -
 • Lists and tips from our own specialists
 • Possibility of ordering without an account
 • No shipping costs from € 15, -
 • Lists and tips from our own specialists
 • Possibility of ordering without an account

Heel de wereld wordt wakker

Het beste van de moderne kinderpoëzie in 333 gedichten

Jaap Robben

All bindings and editions

 • Hardback / bound

  2022

  €39.99

Heel de wereld wordt wakker

Het beste van de moderne kinderpoëzie in 333 gedichten

Jaap Robben

Hardback / bound | Dutch
 • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
 • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€39.99
 • From €15,- no shipping costs.
 • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Jaap Robben stelde 'Heel de wereld wordt wakker' samen, een verzamelbundel met de 333 mooiste Nederlandse en Vlaamse gedichten voor kinderen, geschreven tussen 1990 en nu. Want: poëzie is onmisbaar, poëzie laat je nadenken, laat je voelen, verrast je en verrijkt je wereld - zeker als je jong bent.

'Heel de wereld wordt wakker' is de bloemlezing die de moderne kinderpoëzie van Nederland en Vlaanderen verdient: een schitterende verzamelbundel die zeker een kindertijd, maar hopelijk een leven lang meegaat.
Akwasi, Bette Westera, Bart Moeyaert, Ester Naomi Perquin, Toon Tellegen, Ted van Lieshout, Joke van Leeuwen en nog vele anderen: de geselecteerde dichters blinken uit in taalkunst, het vergroten van leesplezier en het doorgronden van de belevingswereld van kinderen. 'Heel de wereld wordt wakker' is een ultiem naslagwerk van moderne kinderpoëzie die het kind centraal stelt. Laat je inspireren en dompel je onder in een wereld van taal vol humor, verrassingen, emotie en schoonheid.

Jaap Robben is een gevierd auteur van poëzie, romans, prentenboeken, kinderboeken en artikelen, bekend van onder andere de prentenboeken over Suzie Ruzie en de roman 'Birk', die meermaals werd bekroond. Illustrator Sebastiaan Van Doninck (winnaar van de Boekenpauw 2020) voorzag alle 333 prachtige gedichten van pakkende, poëtische beelden die de bundel voor jong en oud tot een lust voor het oog maken.Verrassend en prachtig. Dit boek bevat veel poëzie die niet eerder in bloemlezingen werd opgenomen. Er is een ruime bladspiegel waardoor de vrijstaande tekeningen van Van Doninck goed tot hun recht komen. Zijn palet is gedekt, zijn vormtaal kent juist een aanstekelijke zwierigheid. Die tekeningen vormen het cement van het boek en smeden alle eigenzinnige dichtstemmen samen. Zo kan Robbens bloemlezing zich meten met de klassieker 'Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is'.

Een geweldige bloemlezing. Jaap Robben heeft [na 'Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is' naar het gedicht van K. Schippers] weer zo'n iconisch boek gemaakt. Tenminste, ik mag hopen dat het weer zo'n iconisch boek wordt. En dat heeft hij ontzettend mooi gedaan. Het is heel divers. En zo staat het hele boek vol met fantastische gedichten.

(...) prachtig uitgegeven collectie kinderpoëzie. (...) en die tekeningen zijn werkelijk echt prachtig. Het is onvoorstelbaar.

(...)een onmisbare, blinkende staalkaart van het poëtisch talent in de Lage Landen. De opbouw van de bundel is zeer goed doordacht: in vier delen loopt de moeilijkheidsgraad in poëtisch opzicht op. Schrijver Jaap Robben stelde een hartveroverende bundel samen met de beste kinderpoëzie van de afgelopen dertig jaar. Robbens selectie is bovendien zo actueel dat er zelfs gedichten in staan uit de bundel van Pim Lammers, die twee weken geleden verscheen. Hulde!

(...) schitterende, door [Jaap Robben] samengestelde bloemlezing (...), speels uitbundig geïllustreerd door Sebastiaan van Doninck.

Heel de wereld wordt wakker is een aanwinst. Een prachtig boek om kinderen te laten kennismaken met poëzie. Voor iedere gelegenheid, voor elk moment in het jaar is een passend gedicht te vinden. Jong en oud hebben hier plezier van.

Het moge duidelijk zijn dat 'Heel de wereld wordt wakker' een fantastisch boek is, hetzij om kennis te maken met de rijke en diverse jeugdpoëzie die Nederlands rijk is, dan wel als must voor (jeugd)poëzieliefhebbers om de beste gedichten in één boek te hebben, bovendien op een creatieve manier gerangschikt en van bijzonder mooie illustraties voorzien.

Jaap Robben, van wie vier gedichten zijn opgenomen, is erin geslaagd een caleidoscoop aan te bieden van het allerbeste van dichters uit Nederland en Vlaanderen voor diverse leeftijden, waardoor het een écht gezinsboek is geworden. De poëtische beelden van de meermaals bekroonde illustrator Sebastiaan Van Doninck (...) een zeer geslaagde vormgeving door Leentje van Wirdum en zelfs een leeslint, maken het boek nu al tot een klassieker.

In zijn [Jaap Robben] bloedmooie bloemlezing 'Heel de wereld wordt wakker', geïllustreerd door Sebastiaan Van Doninck, ordent hij hoogtepunten uit drie decennia moderne jeugdpoëzie op zo'n manier, dat de gedichten meegroeien met de lezer: van eenvoudig gevormde, direct herkenbare versjes naar steeds originelere gedichten voor alle leeftijden.

In 'Heel de wereld wordt wakker' blijf je bladeren: een must voor iedereen die van poëzie houdt.

Een feest om te lezen en te bekijken.

Eigenheid draagt (...) de bloemlezing 'Heel de wereld wordt wakker' uit. Behalve door Robbens zorgvuldige, op zijn poëticale uitgangspunten afgestemde selectie, komt dit zeker ook door de levendige kleurenillustraties van Sebastiaan van Doninck. Knap voegen ze verhalen toe aan de gedichten en rijgen ze die zo spitsvondig aan elkaar. Zo houdt deze veelkleurige bloemlezing je wakker en voert hij je spelenderwijs mee op leesavontuur in de wereld van de kinderdichtkunst 2.0.

Gedichten lijken op toverspreuken. (...) flonkerende gedichten met originele kantelingen.

Jaap Robben zocht 333 Nederlandse en Vlaamse gedichten voor kinderen uit, die hen verrassen, inspireren, raken en doen nadenken. Voor bijna elke dag van het nieuwe jaar is er een gedicht om te spelen met taal en te genieten van bijzondere woorden.

Met 333 humoristische en soms zielige gedichten van geweldige dichters zoals Hans Hagen en Edward van de Vendel.

Monumentale bloemlezing met de mooiste kindergedichten van de afgelopen dertig jaar, knap aaneengeregen door Jaap Robben. Hoort om te beginnen op elke school in de kast te staan.

Bloedmooie bloemlezing van drie decennia moderne jeugdpoëzie. De gedichten groeien mee met de lezer: van eenvoudig naar steeds origineler. Ook is er aandacht voor dichters die minder bekendstaan om hun werk voor kinderen, zoals Tjitske Jansen met drie ontroerende jeugdgedichten.

Een feestje voor school en thuis: 'Heel de wereld wordt wakker'. Het is een prachtig geïllustreerde genietbundel.

De selectie verrast je als lezer en de keus is zeker niet doorsnee. In zo'n boek wil je wel een tijdje wonen.

Dit boek wil verrassen en voelt tegelijkertijd als een feest van herkenning. Het boek voelt aan als een veilige plek: stevige vormgeving, warme illustraties en lekker dik, met een serieus gewicht. Hier kun je veilig lezen en desnoods helemaal verdwijnen in het wit tussen de woorden.

Specifications

 • Publisher
  Gottmer
 • Edition
  1
 • Pub date
  Sep 2022
 • Pages
  368
 • Theme
  Children’s / Teenage: Poetry
 • Dimensions
  257 x 220 x 36 mm
 • Weight
  1345 gram
 • EAN
  9789025774837
 • Hardback / bound
  Hardback / bound
 • Language
  Dutch

related products

Ommouw me

Ommouw me

Ted van Lieshout
€19.99
Dichter bij de seizoenen

Dichter bij de seizoenen

Bette Westera
€18.99
Zomersneeuw

Zomersneeuw

Suzanne Weterings
€17.99
Het gras lacht groen

Het gras lacht groen

Joke van Leeuwen
€24.95