0
Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk
Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk

Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk

Hardback / bound | Dutch
 • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
 • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€77.95
Description

Dit boek beschrijft de diagnostiek en behandeling van 236 veelvoorkomende kleine kwalen in de huisartsenpraktijk. Het zijn relatief onschuldige aandoeningen, zoals moeheid, platvoeten of een koortslip. Hierbij volstaat vaak uitleg en een eenvoudig advies. Het boek is bedoeld voor huisartsen (in opleiding), praktijkondersteuners, physician assistants, klinisch verpleegkundigen en medisch studenten. 
In Kleine Kwalen in de huisartsenpraktijk wordt iedere aandoening aan de hand van een vaste en overzichtelijke structuur behandeld. De diagnostiek en het beleid zijn voorzien van een rationele en, zo mogelijk, een wetenschappelijke onderbouwing. Bij vrijwel alle kwalen is ook een illustratie aanwezig. Aan deze editie zijn twintig nieuwe hoofdstukken en diverse nieuwe tekeningen en foto’s toegevoegd. Daarnaast is al deze informatie nu ook online beschikbaar via Kleine Kwalen Online
De redactie van Kleine Kwalen in de huisartsenpraktijk bestaat uit Just Eekhof, Arie Knuistingh Neven, Sjoerd Bruggink, Marissa Scherptong-Engbers, Annemarije Kruis en Tobias Bonten. Redactie en auteurs hebben expertise als huisarts en onderzoeker/docent huisartsgeneeskunde. 

De inhoud van dit boek sluit aan bij de richtlijnen en standaarden van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).  

Aan de achtste, geheel herziene druk van Kleine Kwalen in de huisartsenpraktijk zijn ruim 20 nieuwe hoofdstukken toegevoegd (zoals Blauwe plekken,  Bedwantsen, Dupuytren). Doordat elk hoofdstuk begint met kernpunten ziet de lezer in een oogopslag de belangrijkste aspecten van de aandoening. 


Kleine Kwalen in de huisartsenpraktijk is bedoeld voor huisartsen, huisartsen in opleiding en medisch studenten. Het boek is echter ook waardevol voor andere artsen, praktijkondersteuners, physician assistants of klinische verpleegkundigen die in hun dagelijkse praktijk met kleine kwalen worden geconfronteerd.

Naast Kleine Kwalen in de huisartsenpraktijk zijn ook de volgende boeken verkrijgbaar: 
Kleine kwalen bij kinderen, over aandoeningen die specifiek bij kinderen voorkomen en 
Kleine kwalen en alledaagse klachten bij ouderen, over aandoeningen die specifiek bij ouderen voorkomen.

Sinds 2018 is de online kennisbank Kleine Kwalen Online beschikbaar. Deze kennisbank maakt ruim 400 aandoeningen ook online toegankelijk. Het slimme zoeksysteem helpt u snel de juiste informatie te vinden. Iedere aandoening wordt aan de hand van een vaste en overzichtelijke structuur behandeld. Voor meer informatie: www.kleinekwalen.nl. 

Specifications
 • Publisher
  Bohn Stafleu van Loghum
 • Edition
  8
 • Pub date
  Dec 2018
 • Pages
  986
 • Theme
  Medicine
 • Dimensions
  263 x 194 x 46 mm
 • Weight
  2231 gram
 • EAN
  9789036822503
 • Product form
  Hardback / bound
 • Language
  Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

Parkinson bij de psychiater

Parkinson bij de psychiater

Odile van den Heuvel
€18.99
Ingelepeld

Ingelepeld

Tim Spector
€21.95
Ik ben autastisch!

Ik ben autastisch!

Bianca Toeps
€18.99
Meester van de medicijnen

Meester van de medicijnen

Karel Berkhout
€22.99