• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Levensmiddelenhygiëne

G.J.A. Ridderbos

Levensmiddelenhygiëne
Levensmiddelenhygiëne

All bindings and editions

Levensmiddelenhygiëne

G.J.A. Ridderbos

Paperback | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • Not in stock in our shop
€74.95
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Ieder jaar krijgen in Nederland circa een half miljoen mensen een voedselinfectie doordat zij voedsel hadden gegeten dat met pathogene micro-organismen was besmet. Veel voedselinfecties of voedsel-vergiftigingen ontstaan in de huiselijke kring, de gevolgen zijn dan meestal niet ernstig als het om gezonde mensen gaat: er ontstaat een maag-darmstoornis (die vaak wordt aangeduid als 'buikgriep'), na enkele dagen is men weer volledig hersteld. Bij een voedselinfectie die in een zorginstelling ontstaat, zijn de gevolgen echter meestal ernstiger. Niet alleen omdat het aantal geïnfecteerde personen dan groter is, maar tevens omdat een voedselinfectie voor personen met een verminderde weerstand, zoals zieken en bejaarden, een dodelijke afloop kan hebben. Jaarlijks sterven enkele tientallen mensen aan een voedselinfectie die veroorzaakt is door Campylobacter of Salmonella.

In dit boek worden eerst de eigenschappen van de micro-organismen waarmee voedingsmiddelen besmet kunnen zijn, behandeld. De factoren die de vermeerdering van deze micro-organismen beïnvloeden, komen uitgebreid aan de orde. Hierna volgt een overzicht van de micro-organismen die een voedselinfectie of een voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Centraal in het boek staat de preventie van een voedselinfectie of een voedselvergiftiging in instellingen die de voeding voor grote groepen mensen, met name in de gezondheidszorg, verzorgen. Zowel de algemene principes, als de dagelijks te nemen voorzorgsmaatregelen worden besproken. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de microbiologische hygiënecontrole rond de spijslijn.

Levensmiddelenhygiëne is als leerboek bestemd voor een aantal HBO-opleidingen, zoals de opleiding Voeding & Diëtetiek, Voedingskundige voor Industrie en Handel (Voeding & Marketing), Facilitaire Dienstverlening en de Hogere Hotelscholen. Maar daarnaast kan Levensmiddelenhygiëne een nuttige bron van informatie zijn voor studenten Bromatologie en Humane Voeding, voor ziekenhuishygiënisten, verpleeghuisartsen en personen die betrokken zijn bij het bereiden en verstrekken van maaltijden in ziekenhuizen, verpleeghuizen, bejaardencentra of in de horeca en de catering. Voor de achtste druk is de tekst geheel herzien en voor het grootste deel herschreven en aangevuld met recente informatie. Tevens zijn een aantal nieuwe afbeeldingen en tabellen opgenomen.

Specifications

  • Publisher
    Bohn Stafleu van Loghum
  • Edition
    9
  • Pub date
    Apr 2018
  • Pages
    310
  • Theme
    First aid and paramedical services
  • Dimensions
    240 x 168 x 19 mm
  • Weight
    554 gram
  • EAN
    9789036818988
  • Paperback
    Paperback
  • Language
    Dutch

related products

Goed leven

Goed leven

Dirk De Wachter
€25.99
EFT

EFT

Gabriëlle Rutten
€25.50
Persoonsgerichte zorg

Persoonsgerichte zorg

An Ravelingien
€25.99