• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Mezcla

Recepten die verrassen

Ixta Belfrage

Mezcla
Mezcla

Mezcla

Recepten die verrassen

Ixta Belfrage

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€32.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Ixta Belfrage (1991) staat bekend om haar unieke kookstijl die het best te omschrijven is als 'onbeschaamd fusion'. Ze haalt inspiratie uit de drie voor haar zo belangrijke landen; Brazilië (waar haar moeder vandaan komt), Italië (waar ze haar jeugdjaren doorbracht) en Mexico (waar een deel van haar familie woonde). Ze begon haar kokscarrière bij restaurant NOPI (van Yotam Ottolenghi) waarna ze vijf jaar bij de Ottolenghi Test Kitchen werkte. In 2020 schreef ze samen met
Yotam Ottolenghi de bestseller Flavour. In 2021 werd ze door Code Hospitality uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke vrouwen in de food-wereld. Ixta is daarnaast de nieuwe receptcolumnist voor de Britse krant The Guardian.



'Ixta's creativiteit is er een uit duizenden. Haar eten is simpelweg voortreffelijk!' - Yotam Ottolenghi

In het Spaans betekent mezcla (niet te verwarren met de stevige Mexicaanse drank mezcal) zoiets als een mix, of een blend. Het wordt gebruikt om zowel muziek en kunst als gerechten te beschrijven. In Mezcla, het eerste soloboek nadat ze meeschreef aan de Ottolenghi-bestseller Flavour, deelt Ixta Belfrage - geliefd om haar onfeilbare technieken en inventieve ingrediëntencombinaties - haar favoriete 'mezcla' van smaken. Het gaat over het mengen van smaken en ingrediënten, maar eigenlijk gaat het om meer dan dat. De mix van haar Braziliaanse, Mexicaanse en Engelse roots en de tijd dat ze in Italië woonde hebben haar, en uiteindelijk ook de manier waarop ze kookt, gevormd.

In dit kleurrijke kookboek vind je recepten die een draai geven aan klassiekers. Recepten die zijn geïnspireerd op een eclectische 'mezcla' van keukens en culturen. Recepten die onbeschaamd fusion zijn. Met smaakvolle snelle, dagelijkse gerechten zoals spiesjes met geroosterde oesterzwammen, geroosterde savooiekool met mango en harissa en piri-piri tofu. Maar ook indrukwekkende gerechten waar je met liefde langer voor in de keuken staat, zoals hele gebraden currykip met knapperige kerrieblaadjes en driekazen-quesadilla's met habanero-olie.

Specifications

  • Publisher
    Fontaine Uitgevers
  • Translator
    Roselle de Jong
  • Edition
    1
  • Pub date
    Aug 2022
  • Pages
    304
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • EAN
    9789464041873
  • Hardback / bound
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

related products

Anna's perfecte smaken

Anna's perfecte smaken

Anna Jones
€34.99  €29.99
Grieks!

Grieks!

Georgina Hayden
€27.50
Ovenschotelbijbel

Ovenschotelbijbel

Janneke Philippi
€34.99
Flavour

Flavour

Sabrina Ghayour
€27.50
Gezonde darmen

Gezonde darmen

Annemieke Jansen
€22.99