0
 • No shipping costs from € 15, -
 • Lists and tips from our own specialists
 • Possibility of ordering without an account
Rusland
Rusland

Rusland

Revolutie en burgeroorlog 1917 - 1921

Antony Beevor

Paperback / Sewn | Dutch
 • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
 • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€45.00
Description

Antony Beevor is een voormalig Brits officier en de auteur van veelgeprezen werken als D-Day, De Tweede Wereldoorlog, Stalingrad, Berlijn 1945 en De Slag om Arnhem. Van zijn boeken, die in meer dan dertig talen verschenen, werden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, met onder meer de Samuel Johnson Prize, de Wolfson History Prize en de Spaanse La Vanguardia-prijs voor non-fictie. Rondom de 75-jarige herdenking van D-Day was hij meerdere malen te zien in het programma In de voetsporen van D-Day.

Onbedoeld is Rusland. Revolutie en burgeroorlog 1917-1921van Antony Beevor uiterst actueel: heel veel van het huidige Russische staatsbestel en van de Russische oorlog tegen Oekraïne heeft historische wortels in de periode van 1917 tot 1921. Op de Oktoberrevolutie van 1917 volgde een extreem destructieve oorlog die vier jaar zou duren.

Rusland. Revolutie en burgeroorlog 1917-1921 van Antony Beevor biedt een fascinerend overzicht van deze gewelddadige periode in de Russische geschiedenis, waarin naar schatting acht tot elf miljoen mensen om het leven zijn gekomen. Beevor toont het verval van het tsaristische regime, de opkomst van revolutionaire krachten en de twee revoluties in 1917, het derde jaar van de voor Rusland rampzalig verlopende Eerste Wereldoorlog.De eerste revolutie bracht liberale en sociaaldemocratische ontwikkelingen op gang, bij de tweede werden deze ontwikkelingen afgebroken door een staatsgreep van de bolsjewieken, die vervolgens onder leiding van Lenin en Trotski een dictatuur in Rusland wisten te vestigen. De burgeroorlog was niet alleen een gewapende strijd tussen de Roden en de Witten maar kende ook veel internationale inmenging.

Beevor is als geen ander in staat het volledige beeld van deze strijd te geven. Hij baseert zich op Russische archieven, brieven, dagboeken en verslagen van ooggetuigen. Naast politieke leiders en hoge militairen komen ook burgers, arbeiders, boeren en soldaten aan het woord. Beevor heeft oog voor tal van veelzeggende details en belicht keer op keer de kwaadaardige verschrikkingen die met oorlogvoering gepaard gaan.

Rusland. Revolutie en burgeroorlog 1917-1921 van Antony Beevor is een voorbeeld van hoe geschiedenis ons kan helpen het heden beter te begrijpen.

‘Binnen het rijke oeuvre van Beevor is dit misschien wel zijn briljantste boek – een waar meesterwerk. Niet eerder werden de tragiek en de onmetelijke verschrikkingen van dit kolossale conflict zo indringend geschetst, zowel de rampzalige effecten op het alledaagse leven als de militaire aspecten. Een groots boek, waarin de afschildering van de ongekende onmenselijkheid en wreedheid ook naar de huidige tijd verwijst.’ – John Gray

‘In dit briljante verhaal van een razend ingewikkelde geschiedenis weet Antony Beevor op magistrale wijze een beeld te schetsen van een tragedie van ongekende afmetingen.’ – Colin Thubron

‘Beevors grote talent is zijn vermogen soepel in en uit te zoomen op de strategische beslissingen en ook op de lotgevallen van de soldaten en burgers. Hij toont de oorlog in al zijn gruwelijkheid en onmenselijkheid.’ – Historisch Nieuwsblad

Specifications
 • Publisher
  Ambo|Anthos
 • Edition
  1
 • Pub date
  Nov 2022
 • Pages
  608
 • Theme
  History
 • EAN
  9789026360152
 • Paperback / Sewn
  Paperback / Sewn
 • Language
  Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

De kampschilders

De kampschilders

Jan Brokken
€26.99
Etty Hillesum

Etty Hillesum

Judith Koelemeijer
€34.95
De stamhouder

De stamhouder

Alexander Münninghoff
€20.00
Een nieuwe tijd

Een nieuwe tijd

Corine Nijenhuis
€22.99
De tijd in kleur

De tijd in kleur

Dan Jones
€12.50