• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Wat schaft de pot?

Eetcultuur in Nederland door de jaren heen

Judith Brouwer, Marieke van Erp, Marieke Hendriksen, Rebeca Ibáñez Martín, Olga Leonhard & Irene van Renswoude

All bindings and editions

  • Paperback

    2024

    €21.90

Wat schaft de pot?

Eetcultuur in Nederland door de jaren heen

Judith Brouwer, Marieke van Erp, Marieke Hendriksen, Rebeca Ibáñez Martín, Olga Leonhard & Irene van Renswoude

Paperback | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€21.90
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Eten doen we allemaal. We hebben voedsel nodig om in leven te blijven, maar eten heeft ook een belangrijke sociale functie. Wie wat eet, met wie en wanneer speelt een rol in de vorming van onze identiteit en onderlinge relaties. Hier komt ook nationale identiteit om de hoek kijken. Waarom associëren mensen sommige voedingsmiddelen en eetgewoonten met Nederlandse identiteit, en andere niet? En kun je eigenlijk wel spreken van een Nederlandse eetcultuur? De auteurs van Wat schaft de pot? brengen vanuit verschillende disciplines eetcultuur in Nederland en Nederlandse eetcultuur in het buitenland ter tafel. Ze duiken de geschiedenis in van de culinaire diplomatie, onderzoeken de koloniale sporen van ingrediënten en gerechten in archieven, en bieden historische bespiegelingen op hoe ‘typisch Nederlands’ bekende lekkernijen als drop en oliebollen eigenlijk zijn. Ze onderzoeken in hoeverre verschillen tussen Nederlandse en Vlaamse eetcultuur tot uiting komen in dialectspreekwoorden, en hoe het thema voedsel terugkomt in de taal- en cultuurcollecties van het Meertens Instituut. Wat schaft de pot? brengt historische, culturele en taalkundige inzichten samen en biedt zo een rijk, smaakvol palet aan perspectieven op eetcultuur in Nederland. Onder redactie van Irene van Renswoude, Judith Brouwer, Marieke Hendriksen, Marieke van Erp, Olga Leonhard, Rebeca Ibáñez Martín, met verdere bijdragen van: Martine de Bruin, Jeroen van Craenenbroeck, Marijke van Faassen, Stef Grondelaers, Rik Hoekstra, Lidy Jansen, Nina Lamal, Caro Matulessya, Milja van Tielhof

Specifications

  • Publisher
    Sterck & De Vreese
  • Edition
    1
  • Pub date
    Jan 2024
  • Pages
    152
  • Theme
    History
  • Dimensions
    214 x 140 x 14 mm
  • Weight
    314 gram
  • EAN
    9789464711530
  • Paperback
    Paperback
  • Language
    Dutch

related products

De steden, de mensen

De steden, de mensen

Auke van der Woud
€39.99
Verdwenen stad

Verdwenen stad

Willy Lindwer
€24.95
Hiltje

Hiltje

Anita Terpstra
€18.99
Sapiens een beeldverhaal 3

Sapiens een beeldverhaal 3

Yuval Noah Harari
€29.99
Een adres

Een adres

Michal Citroen
€39.99