• No shipping costs from € 15, -
 • Lists and tips from our own specialists
 • Possibility of ordering without an account
 • No shipping costs from € 15, -
 • Lists and tips from our own specialists
 • Possibility of ordering without an account

Zondagmorgen

Over het missen van God

Willem Jan Otten

Zondagmorgen
Zondagmorgen

All bindings and editions

 • Paperback

  2022

  €25.99

Zondagmorgen

Over het missen van God

Willem Jan Otten

Paperback | Dutch
 • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
 • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€25.99
 • From €15,- no shipping costs.
 • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Beste Theologische Boek 2022

“Ik ben ervan overtuigd dat dit boek het in zich heeft een klassieker te worden.”
- ERIK BORGMAN over ‘Zondagmorgen’

Toen de pandemie kerkgang onmogelijk maakte, besloot Willem Jan Otten van het missen van de mis een deugd te maken. Hij schreef het boek waar hij sinds zijn doop in 1999 van heeft gedroomd: een essay dat week voor week reageert op het liturgisch jaar, volgens hem het grootste kunstwerk van de westerse beschaving.
Zondagmorgen is het verslag geworden van een persoonlijke, poëtische ‘tocht naar binnen’, dwars door alle 52 zondagen van het jaar.

“Soms lees je een boek waarvan bijna elke pagina ontroert. Dit is zo'n boek. ... [Willem Jan Otten] laat de lezer kennismaken met de diepte van zijn geloof, met zijn verlangen naar God die een mysterie blijft en toch nabij komt, zonder dat het een zoet en lievig verhaal wordt. Een verheugend, verrijkend en intiem boek.”
- Petrus (ds. Elsbeth Grüteke)

“Een aanrader!”
– Leo Fijen, presentator Geloofsgesprek, NPO2


“Het lezen van dit boek [is] niet minder dan een zegenrijke ervaring … [een schrijver] die geen waarheden uit de doeken doet, maar die het geheim van Gods liefde verheldert.”
– Nederlands Dagblad (Arnold Huijgen)

“Het boek zit vol pareltjes van goede en frisse verwoordingen van het evangelie. Otten doet niet opzichtig aan exegese, maar geeft er blijk van heel goed geluisterd te hebben naar de bijbelwoorden. Het boek doet je met smaak en hartstocht het kerkelijk jaar beleven.”
– Trouw * * * * (Wolter Huttinga)

“Erudiet, weloverwogen, ontspannen en bovenal in prachtige bewoordingen.”
– Tzum, literair weblog (André Keikes)

“[Willem Jan Otten waagt] een serieuze poging om het christelijk geloof ondanks zijn onbegrijpelijkheid ter sprake te brengen, een waagstuk waarin hij wonderwel slaagt dankzij zijn verbluffende verbeelding en verrukkelijk lenige pen.”
– Benedictijns Tijdschrift

“Een mooi en bruikbaar boek ... neemt je op een fascinerende en doorleefde manier mee in dat grote verhaal, van Schrift en geloofstraditie.”
– Friesch Dagblad (Tjerk de Reus)

“[Willem Jan Otten] vindt woorden voor heel tere, bijna onbenoembare zaken … bewustwordingen die veelal onder de oppervlakte bleven. Te meer waar het gaat om intieme gedachten over Bijbel, geloof en rituelen.”
– Groninger Kerkbode

“Een geweldig boek, dat je aan het denken zet en waarin ook onbekommerd wordt getwijfeld. ‘Zondagmorgen’ zorgt voor een nieuwe waardering van de kerkdienst; hoe erg je die kunt missen wordt prachtig onder woorden gebracht.”
– Presentator David Boogerd in De Ongelooflijke Podcast

”Niet vaak raakt een boek mij zo diep als dit boek heeft gedaan.”
– Arnold Huijgen

“Onlangs las ik ‘Zondagmorgen’ van Willem Jan Otten. O, denk ik dan, daar ben ik jaloers op! Omdat hij taal vindt waarbij hij het mysterie het mysterie laat, maar toch woorden weet te vinden die eromheen cirkelen, en waarvan je zegt: Kijk! Dat is het.”
– Andries Knevel, interview in De Nieuwe Koers, zomer 2022.

“Sprankelend, fris proza ... Een boek dat veel groter is dan de 261 pagina’s die het telt …”
– literair tijdschrift Liter

“Een prachtig en bij vlagen briljant boek. Trefzeker peilt Otten waar het in het christelijk geloof om gaat, zonder valse schaamte of moeilijke thema’s te schuwen. Als buitengewoon kundig essayist kiest hij geregeld een verrassende invalshoek en voert hij vandaaruit het gesprek tussen de christelijke traditie en de eigentijdse cultuur. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek het in zich heeft een klassieker te worden.”
– Erik Borgman

WILLEM JAN OTTEN (1951) is meermalen bekroond voor zijn literaire werk. Voor zijn oeuvre ontving hij de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs, en voor 'Specht en zoon' de Libris Literatuurprijs.
Ook kreeg hij in 2011 een eredoctoraat in de theologie van de Universiteit Utrecht, vanwege zijn belang voor het zichtbaar maken van levensbeschouwelijke en religieuze thema’s. Otten introduceerde de Amerikaanse dichter en essayist Christian Wiman in Nederland, van wie hij Mijn heldere afgrond (2016) en Radicaal licht (2019) heeft vertaald. In 2023 verscheen van Otten "Wie zeggen de mensen dat ik ben". Voordelig 2-pak beschikbaar van 'Zondagmorgen' en die nieuwe titel: isbn 9789493220508.

Specifications

 • Publisher
  Skandalon Uitgeverij B.V.
 • Edition
  1
 • Pub date
  Feb 2022
 • Pages
  264
 • Theme
  Religion and beliefs
 • Dimensions
  212 x 132 x 24 mm
 • Weight
  371 gram
 • EAN
  9789493220157
 • Paperback
  Paperback
 • Language
  Dutch

related products

Dingen die je hoop geven

Dingen die je hoop geven

Haemin Sunim
€17.99
De Poortwachter

De Poortwachter

Elly Nooyen
€24.50  €19.50
De Keulse Mani Codex

De Keulse Mani Codex

J. van Oort
€10.00
Levenslessen van een rabbijn

Levenslessen van een rabbijn

Awraham Soetendorp
€15.00
Grote Panda & Kleine Draak

Grote Panda & Kleine Draak

James Norbury
€20.99