• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

De geuren van de wereld

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken

Harold McGee

All bindings and editions

De geuren van de wereld

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken

Harold McGee

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€49.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Truffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Onze huid die metalig kan ruiken. Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla's aan honing. De aarde die aards ruikt als droogte plaatsmaakt voor regen. Harold McGee neemt ons mee op zijn zintuigelijke reis door de wereld van geuren: van de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, via de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, naar de geuren van voedsel en drank.
Ontdek met hem de verborgen geuren van het gewone (natte bestrating en gemaaid gras) en het buitengewone (vers brood en chocolade); van het heerlijke (rozen en vanille) en het onaangename (bedorven vlees en rotte eieren).
Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten, verweven met persoonlijke observaties, laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen. Zijn nieuwe meesterwerk is de complete wetenschap en taxonomie van geuren; het overrompelende resultaat van tien jaar onderzoek. Welkom in de wondere osmokosmos van Harold McGee.

Harold McGee is een internationaal gerenommeerd en toonaangevend auteur van culinaire boeken en artikelen (o.a. in Nature en The New York Times). Hij studeerde aan het California Institute of Technology en behaalde daarnaast een graad in Engelse letterkunde aan Yale University. Na daar een aantal jaren te hebben gewerkt als docent literatuur en schrijven, begon hij aan Over eten & koken, dat zich wereldwijd in lovende kritieken mocht verheugen. Het geheim van de kok was zijn tweede titel ij Nieuw Amsterdam. Hij won de prestigieuze Johannes van Dam Prijs 2014. Onlangs verscheen De geuren van de wereld.

Specifications

  • Publisher
    Nieuw Amsterdam
  • Translator
    Jacques Meerman
  • Edition
    1
  • Pub date
    Mar 2021
  • Pages
    624
  • Theme
    General studies and General knowledge
  • Dimensions
    246 x 171 x 45 mm
  • Weight
    1327 gram
  • EAN
    9789046824603
  • Hardback / bound
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

related products

Handboek AI Strategie

Handboek AI Strategie

Remy Gieling
€34.95
Stoppen met blowen

Stoppen met blowen

Yoram Stein
€17.99
Hartenkriebels

Hartenkriebels

Joke Plaatsman
€29.95
Helder toezicht

Helder toezicht

Maaike Klinkhamer
€24.50
Power of the Invisible

Power of the Invisible

Sander Bais
€79.00