0

De geuren van de wereld

De ultieme gids voor alles wat we kunnen ruiken

Harold McGee

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 16h, dispatched the same day
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€49.99
Description

Truffels die met de hulp van eencelligen ondergronds de geuren produceren die varkens en honden lokken om de truffels op te graven. Onze huid die metalig kan ruiken. Rauwe oesters die soms aan komkommer doen denken, sherry aan sojasaus en maïstortilla's aan honing. De aarde die aards ruikt als droogte plaatsmaakt voor regen. Harold McGee neemt ons mee op zijn zintuigelijke reis door de wereld van geuren: van de oorsprong van vluchtige moleculen in de interstellaire ruimte, via de geuren van de lucht en de oceanen, het bos en de stad, naar de geuren van voedsel en drank.
Ontdek met hem de verborgen geuren van het gewone (natte bestrating en gemaaid gras) en het buitengewone (vers brood en chocolade); van het heerlijke (rozen en vanille) en het onaangename (bedorven vlees en rotte eieren).
Op basis van de nieuwste biologische en scheikundige inzichten, verweven met persoonlijke observaties, laat Harold McGee zien hoe ons reukvermogen de kracht heeft om onzichtbare kanten van ons leven bloot te leggen. Zijn nieuwe meesterwerk is de complete wetenschap en taxonomie van geuren; het overrompelende resultaat van tien jaar onderzoek. Welkom in de wondere osmokosmos van Harold McGee.



'Een diepgaande verkenning van de geuren van de wereld.'

Harold McGee is een internationaal gerenommeerd en toonaangevend auteur van culinaire boeken en artikelen (o.a. in Nature en The New York Times). Hij studeerde aan het California Institute of Technology en behaalde daarnaast een graad in Engelse letterkunde aan Yale University. Na daar een aantal jaren te hebben gewerkt als docent literatuur en schrijven, begon hij aan Over eten & koken, dat zich wereldwijd in lovende kritieken mocht verheugen. Het geheim van de kok is zijn nieuwste titel. Hij won de prestigieuze Johannes van Dam Prijs 2014.
Harold McGee heeft ook een eigen website: www.curiouscook.com.

Specifications
  • Publisher
    Nieuw Amsterdam
  • Translator
    Jacques Meerman
  • Edition
    1
  • Pub date
    Mar 2021
  • Pages
    624
  • Theme
    Non-fiction informative / professional general
  • Dimensions
    246 x 171 x 47 mm
  • Weight
    1345 gram
  • EAN
    9789046824603
  • Product form
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

Customer reviews

Want to write a review?

Log in to your account or create your own account.

login

related products

Stoppen met vlees

Stoppen met vlees

Robert Bridgeman
€20.00
In 10 stappen in je eigen bank

In 10 stappen in je eigen bank

Petra van Dooren-Lansdorp
€17.50
Ik ga geen boek schrijven

Ik ga geen boek schrijven

Jeffrey Wijkhuisen
€14.97