• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

De Joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Claudia Roden

All bindings and editions

De Joodse keuken

800 authentieke recepten uit de diaspora

Claudia Roden

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€37.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Claudia Roden: de grande dame van de internationale culinaire wereld!

De naam Claudia Roden wordt met eerbied uitgesproken tot in de hoogste gastronomische kringen. Vele chef-koks en historici zijn aan haar schatplichtig. Roden legt mondeling doorgegeven recepten vast, traceert de herkomst ervan, ontrukt gerechten aan de vergetelheid en reconstrueert kooktradities van volkeren rondom de Middellandse Zee - Joden en Arabieren, Spanjaarden en Italianen.

De joodse keuken vertelt de geschiedenis van het joodse volk aan de hand van de joodse keuken. De achthonderd recepten in dit monumentale werk zijn de schatten die Claudia Roden verzamelde uit de diaspora, de verspreiding van de joodse gemeenschappen over de hele wereld. Ze reisde, proefde, keek toe, verzamelde recepten en sprak met koks, marktkooplieden en mensen die de gerechten uit de overlevering kennen. Het resultaat zijn de magnifieke verhalen, anekdotes en recepten in dit boek.

'Zoals Roden schrijft over eten, is maar weinigen gegeven. Elk gerecht wordt zorgvuldig ingebed in de cultuur waaruit het is voortgekomen, elk recept voorzien van een persoonlijke inleiding plus praktische tips.' Janneke Vreugdenhil in NRC.NEXT over De Joodse keuken

'Roden is geweldig, meer dan wie ook heeft zij met respect voor de geschiedenis en de mensen de Arabische keuken op de kaart gezet.' NRC

'De boeken van Claudia Roden zijn standaardwerken met zoveel kennis, een rijkdom aan verhalen en prachtige recepten.' Merijn Tol (kookboekenauteur en delicious.-redacteur)

Claudia Roden is de auteur van vele cultuur-historische kookboeken. Ze had een kookprogramma op de BBC, werd en wordt over de hele wereld uitgenodigd om te spreken over gastronomie en heeft allerlei onderscheidingen gekregen, in Nederland bijvoorbeeld de Prins Claus Prijs (1999) en de Johannes van Dam prijs (2012).

Specifications

  • Publisher
    Fontaine Uitgevers
  • Translator
    Hilary Akers, Jonah Freud
  • Edition
    1
  • Pub date
    Nov 2019
  • Pages
    612
  • Theme
    General cookery and recipes
  • Dimensions
    252 x 192 x 46 mm
  • Weight
    1571 gram
  • EAN
    9789059569256
  • Hardback / bound
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

related products

Noodles 101

Noodles 101

Thomas Drinkenburg
€22.99
REPEAT

REPEAT

Antoinette Hertsenberg
€32.50
Brutto

Brutto

Russell Norman
€34.99
Taco's

Taco's

Sandra Mahut
€11.99
Dé bakplaat

Dé bakplaat

Rukmini Iyer
€19.99