• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

De wereldgeschiedenis in twaalf bonen

Joël Broekaert

All bindings and editions

De wereldgeschiedenis in twaalf bonen

Joël Broekaert

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€20.00
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Bonen: een oeroude gewas dat op cruciale momenten de loop van de geschiedenis heeft bepaald. De Italiaanse schrijver Umberto Eco stelde zelfs dat bonen onze beschaving gered hebben. Een heel sexy reputatie hebben ze niet, toch zijn er over de bescheiden boon talloze verhalen te vertellen. Culinair schrijver en historicus Joël Broekaert dook diep in deze geschiedenissen en brengt in dit boek zijn mooiste verhalen bijeen. Bonen hebben de mens vanaf diens vroegste bestaan gevoed, bonen waren de motor achter de vroegste landbouwrevolutie, de tuinboon hielp Europa door de donkerste dagen van de Middeleeuwen en de zwarte-ogenboon werd meegenomen door tot slaaf gemaakte Afrikanen, en groeide daardoor uit tot het symbool van de Zwarte Amerikaanse emancipatie.

'Het boek leest als een roman, als een speelse poging de boon nader tot de mens en zijn bord te brengen. Verplicht leesvoer voor wie in deze donkre maanden wat extra kracht wil opdoen - want dat doen al die bonen.'



'Superaanstekelijk.'



Joël Broekaert (1982) is culinair journalist, schrijver, en recensent voor nrc. Ook schreef hij voor Vrij Nederland en maakt hij televisieprogramma’s zoals Joël Lokaal en De smaak van Joël. Met Hiske Versprille presenteert hij de podcast Makkelijke eters. Hij is jurylid van Celebrity MasterChef en stond in het theater met Proefles met Joël. Eerder verscheen van zijn hand De Alleseter, Van honingbij tot hagelslag, samen met Joris Bijdendijk, de bestseller Bij Bijdendijk thuis, Zijn meest recenten boeken zijn Proefles en De wereldgeschiedenis in twaalf bonen.

Specifications

  • Publisher
    Atlas Contact
  • Edition
    1
  • Pub date
    Oct 2023
  • Pages
    144
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • Dimensions
    207 x 132 x 19 mm
  • Weight
    264 gram
  • EAN
    9789045046556
  • Hardback / bound
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

related products

Madame jeanette

Madame jeanette

Raghenie Bhawanie
€34.99
De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€25.99
Kunnen we al buiten eten?

Kunnen we al buiten eten?

Marjoleine de Vos
€13.50
Briljante bonen

Briljante bonen

Bloeme Burema
€30.00
De Syrische keuken van Imad

De Syrische keuken van Imad

Imad Alarnab
€29.95