• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

De wereldgeschiedenis in twaalf bonen

Joël Broekaert

Alle bindwijzen en edities

De wereldgeschiedenis in twaalf bonen

Joël Broekaert

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 20,00
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Bonen: een oeroude gewas dat op cruciale momenten de loop van de geschiedenis heeft bepaald. De Italiaanse schrijver Umberto Eco stelde zelfs dat bonen onze beschaving gered hebben. Een heel sexy reputatie hebben ze niet, toch zijn er over de bescheiden boon talloze verhalen te vertellen. Culinair schrijver en historicus Joël Broekaert dook diep in deze geschiedenissen en brengt in dit boek zijn mooiste verhalen bijeen. Bonen hebben de mens vanaf diens vroegste bestaan gevoed, bonen waren de motor achter de vroegste landbouwrevolutie, de tuinboon hielp Europa door de donkerste dagen van de Middeleeuwen en de zwarte-ogenboon werd meegenomen door tot slaaf gemaakte Afrikanen, en groeide daardoor uit tot het symbool van de Zwarte Amerikaanse emancipatie.

'Het boek leest als een roman, als een speelse poging de boon nader tot de mens en zijn bord te brengen. Verplicht leesvoer voor wie in deze donkre maanden wat extra kracht wil opdoen - want dat doen al die bonen.'



'Superaanstekelijk.'



Joël Broekaert (1982) is culinair journalist, schrijver, en recensent voor nrc. Ook schreef hij voor Vrij Nederland en maakt hij televisieprogramma’s zoals Joël Lokaal en De smaak van Joël. Met Hiske Versprille presenteert hij de podcast Makkelijke eters. Hij is jurylid van Celebrity MasterChef en stond in het theater met Proefles met Joël. Eerder verscheen van zijn hand De Alleseter, Van honingbij tot hagelslag, samen met Joris Bijdendijk, de bestseller Bij Bijdendijk thuis, Zijn meest recenten boeken zijn Proefles en De wereldgeschiedenis in twaalf bonen.

Specificaties

  • Uitgever
    Atlas Contact
  • Druk
    1
  • Verschenen
    okt. 2023
  • Bladzijden
    144
  • Genre
    Kookkunst / eten en drinken
  • Afmetingen
    207 x 132 x 19 mm
  • Gewicht
    264 gram
  • EAN
    9789045046556
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Toscanini: pasta

Toscanini: pasta

Maud Moody
€ 35,00
De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken

Raquel Palla Lorden
€ 34,99
Anna's perfecte smaken

Anna's perfecte smaken

Anna Jones
€ 34,99  € 29,99
Ovenschotelbijbel

Ovenschotelbijbel

Janneke Philippi
€ 34,99
Flavour

Flavour

Sabrina Ghayour
€ 27,50
Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien Wekking
€ 26,99