• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Proefles

alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

Joël Broekaert

All bindings and editions

Proefles

alles wat je als nieuwsgierige eter wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami

Joël Broekaert

Paperback | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€24.99
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Culinair journalist Joël Broekaert duikt in de wetenschap van het proeven en helpt alle nieuwsgierige eters aan een smaakvoller leven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En kennis over wat smaak precies is en hoe proeven werkt – dat helpt ook. Broekaert vertelt over het verschil tussen smaken en aroma’s, over de werking van onze zintuigen en over de chemie van het proeven. Je ontdekt waarom rode wijn daadwerkelijk naar stal kan smaken, hoe je lekkerder (en gezonder) kunt eten met umami en dat het verschil tussen kaneel en kruidnagel onmogelijk te proeven is als je niet kunt ruiken.

In een wervelende combinatie van wetenschap, aanstekelijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis maakt 'Proefles' je leven smakelijker. Want eten moeten we allemaal, minstens drie keer per dag. Wil je daar iets héél leuks van maken? Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is proeven.



'Broekaert is een begenadigd verteller, die overloopt van de kennis over eten en drinken, en die net zo makkelijk over barbecueën als over moleculair koken praat.'



'Om eten nog leuker te maken'



'Het woordgebruik is door het hele boek vermakelijk en vrolijk. Broekaert neemt je mee in zijn enthousiasme over alles wat met proeven te maken heeft. (...) Dit boek is meer dan een uitleg van een enthousiaste fijnproever.' - [beoordeling 4 ballen]



'Broekaerts passie voor smaak [werkt] aanstekelijk. Zelfs een zak chips zul je minder snel naar binnen werken wanneer je weet welke processen er aan vooraf gegaan zijn.'



'Nooit meer last van luie smaakpapillen na de lessen van professioneel proever Joël Broekaert.'



Joël Broekaert (1982) is culinair journalist, schrijver, en recensent voor nrc. Ook schreef hij voor Vrij Nederland en maakt hij televisieprogramma’s zoals Joël Lokaal en De smaak van Joël. Met Hiske Versprille presenteert hij de podcast Makkelijke eters. Hij is jurylid van Celebrity MasterChef en stond in het theater met Proefles met Joël. Eerder verscheen van zijn hand De Alleseter, Van honingbij tot hagelslag, samen met Joris Bijdendijk, de bestseller Bij Bijdendijk thuis, Zijn meest recenten boeken zijn Proefles en De wereldgeschiedenis in twaalf bonen.

Specifications

  • Publisher
    Atlas Contact
  • Edition
    1
  • Pub date
    Nov 2022
  • Pages
    216
  • Theme
    Reference, Information and Interdisciplinary subjects
  • Dimensions
    229 x 150 x 21 mm
  • Weight
    385 gram
  • EAN
    9789045046532
  • Paperback
    Paperback
  • Language
    Dutch

related products

Brief in de nacht

Brief in de nacht

Chaja Polak
€14.99
In onze tijd

In onze tijd

Tim Fransen
€24.99
De ontdekking van Holland

De ontdekking van Holland

Jan Brokken
€26.99
Dit wil je écht niet weten

Dit wil je écht niet weten

Huib Modderkolk
€20.99
Het geluid van de stilte

Het geluid van de stilte

Inez Weski
€22.99
Fascisme en populisme

Fascisme en populisme

Antonio Scurati
€14.99