• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Rijksmuseum kookboek

Rijksmuseum kookboek
Rijksmuseum kookboek

All bindings and editions

Rijksmuseum kookboek

Paperback | Dutch
  • Ordered on working days before 23h, dispatched the same day.
  • Not in stock in our shop
€24.95
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Rijksmuseum kookboek
HET IS DE KUNST VAN ETEN TE GENIETEN
Wat:
Het Rijksmuseum kookboek een initiatief van Wim Pijbes
Door wie:
Bedacht, geschreven en gecoördineerd door Jonah Freud
Geredigeerd door Marieke de Jong
Ontwerp studio Irma Boom
Met medewerking van:
Vijftig koks en patissiers uit heel Nederland, van Noord tot Zuid, van Oost tot West en van jong tot oud.
In het boek:
Meer dan 130 recepten
Meer dan 900 afbeeldingen uit de collectie van het Rijksmuseum

Voor het Rijksmuseum kookboek is een lijst van vijftig Nederlandse ingrediënten opgesteld, bij de vijftig ingrediënten zijn klassieke Nederlandse recepten geschreven en vervolgens is aan 50 vooraanstaande koks en patissiers in Nederland gevraagd een recept met gebruik van dat ingrediënt te geven. Pas nadat alle teksten klaar waren zijn er kunstwerken uit het Rijksmuseum bij gezocht die passend waren bij de verhalen en recepten. Hierdoor is de enorme diversiteit aan kunst waar eten ook maar enigszins in verwerkt is op alle fronten aan bod gekomen. Daarbij de natuurlijk voor de hand liggende Stillevens, de serviezen waar het Rijks een enorme collectie van in huis heeft maar ook tekeningen, foto's, gebruiksvoorwerpen en natuurlijk de keuken van een poppenhuis. Uiteindelijk zijn er meer dan 900 afbeeldingen uit de collectie in het boek terecht gekomen. Daarbij meer dan 130 recepten met medewerking van beroemde koks als Robert Kranenborg, Jonnie Boer en Dick Soek. Maar ook jong aanstormend talent als Joris Bijdendijk, Jim de Jong en Benny Blisto hebben een bijdrage geleverd.

Specifications

  • Publisher
    De Kookboekhandel
  • Edition
    1
  • Pub date
    Jun 2016
  • Pages
    608
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • Dimensions
    280 x 217 x 26 mm
  • Weight
    1144 gram
  • EAN
    9789082543704
  • Paperback
    Paperback
  • Language
    Dutch

related products

Chez Bijdendijk

Chez Bijdendijk

Joris Bijdendijk
€34.99
Toscanini: pasta

Toscanini: pasta

Maud Moody
€35.00
Simpel

Simpel

Yotam Ottolenghi
€33.99
De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken

Raquel Palla Lorden
€34.99
Anna's perfecte smaken

Anna's perfecte smaken

Anna Jones
€34.99  €29.99