Carolyn Steel
Filters
-
Thema
- Fictie
- Samenleving en sociale wetenschappen
- Aardwetenschappen, aardrijkskunde, milieu en planning
- Economie, Financiën, Bedrijf en Management
- Kinderen, tieners en onderwijs
- Naslagwerken, informatie en interdisciplinaire onderwerpen
- Technologie, techniek, landbouw, industriële processen
- Kunst
- Wiskunde en wetenschap
- Biografie, literatuur en literatuurstudies
- Geschiedenis en archeologie
- Levensstijl, hobby‘s en vrije tijd
-
Productvorm
-
Taal
-
Prijs
Resultaten voor 'carolyn steel'
Verken de wereld van Carolyn Steel. Ontdek bestsellers, nieuwe releases en klassiekers. Lees recensies en koop direct online bij Donner. Blijf op de hoogte van nieuwe uitgaven en exclusieve aanbiedingen. Laat je inspireren door de verhalen van Carolyn Steel!
-
Sitopie
Naar een landschap waarin mensen en niet-mensen gedijenDe mensheid heeft inmiddels zoveel impact op de aarde dat ze zichzelf in gevaar brengt. Tegelijkertijd beschikken mensen over meer middelen dan ooit om hun leven zo in te richten als ze willen. Daarom is de aloude filosofische vraag ‘Hoe te leven?’ relevanter dan ooit. En voedsel, zo betoogt Carolyn Steel in dit essay, wijst ons de weg. Steel, auteur van de bestsellers De hongerige stad (2008) en Sitopia (2020), benadrukt dat we in een wereld leven die wordt gedomineerd door voedsel, of we dat nu beseffen of niet. Steel noemt die door voedsel bepaalde wereld een sitopie, van het Griekse sitos, ‘voedsel’, en topos, ‘plaats’. Omdat we in het industriële noorden niet langer de waarde van voedsel in lijken te zien, vormt deze sitopie een bedreiging van onze toekomst. Klimaatverandering, massaal uitsterven, bodemerosie, aan voedsel gerelateerde aandoeningen en door zoönose veroorzaakte pandemieën zijn slechts enkele gevolgen van de manier waarop we vandaag de dag eten. Maar tegelijkertijd biedt voedsel een uitweg uit al die ellende. In dit essay, dat Steel schreef naar aanleiding van haar tijd als gastonderzoeker aan Aeres Hogeschool Almere, laat ze zien hoe we kunnen leren van de wereldgeschiedenis en meer specifiek de stedelijke ontwikkeling van Almere. Daardoor worden we niet alleen gelukkiger, maar ook gezonder. En we hebben er minder impact door op de wereld om ons heen .
€ 11,99 -
Ciudades hambrientas : cómo el alimento moldea nuestras vidas
€ 36,50 -
Paradise
Paradise California€ 28,95 -
Wat gaan we eten?
Sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden'Steels ambities, haar voorstellingsvermogen en haar filosofische en cultuurhistorische beschrijvingen zijn prikkelend genoeg om rond te dolen in de stad die ze schetst, de wereld waarin ze wil leven.' ***** NRC Handelsblad Hoe kunnen we ethisch verantwoord en gezond leven in een wereld waar goedkoop, slecht geproduceerd voedsel de norm is? Al vanaf de tijd dat onze voorouders leefden als jager-verzamelaars geeft voedsel vorm aan onze dagelijkse bezigheden, aan onze lichamen en woningen, aan onze politiek en handel, en aan ons klimaat. Of het nou gaat om de dagelijkse beslissing over wat er op tafel moet worden gezet of om het monopolie van de voedselindustrie, eten raakt aan elk aspect van ons bestaan. Doordat we onze ogen sluiten voor de echte waarde van voedsel en voedselproductie, raken we langzaam gewend aan een manier van leven die een risico vormt voor onze planeet en voor onszelf. Voeding speelt daarom een essentiële rol als het gaat om hoe we de problemen van onze tijd het hoofd moeten bieden. Carolyn Steel gebruikt inzichten van beroemde filosofen zoals Aristoteles en Plato en ideeën uit de geschiedenis, architectuur, literatuur, politiek en wetenschap om te laten zien hoe we onze relatie met voedsel, en de manier waarop we het distribueren en produceren, kunnen veranderen. Wat gaan we eten? biedt een uitdagende en spannende visie voor verandering; Steel wijst op bedachtzame en inspirerende wijze de weg naar een leefbare toekomst. In de pers: ‘In Wat gaan we eten? zoekt Steel, met denkers van Aristoteles tot Piketty, naar nieuwe waarden. Goed eten vraagt kennis, tijd en vaardigheden.’ NRC Handelsblad ‘Steels ideeën worden steeds urgenter.’ The Times Literary Supplement ‘Overtuigend en positief van insteek.’ Bookseller, One to Watch
€ 27,99 -
Sitopia
How Food Can Save the World'A visionary look at how quality food should replace money as the new world currency' Tim Spector'Hugely ambitious and beautifully written...destined to become a modern classic' Bee WilsonHow we search for, make and consume food has defined human history.
€ 14,95 -
Two Weeks Every Summer
Stories from Camp Meeting€ 16,50 -
Sitopia: How Food Can Save the World
'No writer asks more interesting questions about food than Carolyn Steel because no one takes more seriously the profound role of food at the heart of human life...destined to become a modern classic' BEE WILSONWe live in a world shaped by food, a Sitopia (sitos - food; topos - place). Food, and how we search for and consume it, has defined our human journey. From our foraging hunter-gatherer ancestors to the enormous appetites of modern cities, food has shaped our bodies and homes, our politics and trade, and our climate. Whether it's the daily decision of what to eat, or the monopoly of industrial food production, food touches every part of our world. But by forgetting its value, we have drifted into a way of life that threatens our planet and ourselves.Yet food remains central to addressing the predicaments and opportunities of our urban, digital age. Drawing on insights from philosophy, history, architecture, literature, politics and science, as well as stories of the farmers, designers and economists who are remaking our relationship with food, Sitopia is a provocative and exhilarating vision for change, and how to thrive on our crowded, overheating planet. In her inspiring and deeply thoughtful new book Carolyn Steel, points the way to a better future.*A DAILY TELEGRAPH BOOK OF THE YEAR 2020*
€ 33,50 -
Outrun the Bullets
€ 20,95 -
Spirit of the Crow
€ 19,50 -
Hungry City
How Food Shapes Our LivesExamines the way in which modern food production has damaged the balance of human existence, and reveals that we have yet to resolve a centuries - old dilemma - one which holds the key to a host of problems, from obesity, the inexorable rise of the supermarkets, to the destruction of the natural world.
€ 20,95 -
Quaderns 271 - About Buildings And Food
€ 45,50 -
Soda Springs
€ 18,50