• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
111 jaar Donner - Een tijdlijn in boeken

111 jaar Donner - Een tijdlijn in boeken

Boekhandel Donner bestaat 111 jaar.

Boekhandel Donner bestaat 111 jaar. Een opmerkelijk getal en een mooie leeftijd om bij stil te staan. Al meer dan een eeuw verkoopt Donner boeken in het centrum van Rotterdam: achtereenvolgens aan de Botersloot, het Pijnackerplein, Rochussenstraat, Korte Lijnbaan, Meent, Lijnbaan en Coolsingel. Generaties groeiden op met onze boekwinkel: kinderen werden door hun ouders meegenomen naar Donner en maakten hún kinderen ook weer vertrouwd met boeken. Lezers uit Rotterdam en uit de regio, later uit het hele land.

Welke meesterwerken verschenen er in al die jaren? En wat gebeurde er ondertussen in de wereld tussen 1912 en 2023? Voor elk jaar kozen de boekverkopers van Donner één titel die er uitsprong, en die nog steeds gelezen wordt. Zo ontstond een tijdlijn in boeken, van tijdloze meesterwerken. Parallel daaraan tonen we de wereldgeschiedenis in hoogte- en dieptepunten.

In de boekenkeuze hebben we ons voor het overgrote deel beperkt tot de roman. En ook nog eens tot romans die momenteel in druk zijn. Omdat wij het op één titel per jaar wilden houden, moesten we met pijn in het hart vele andere schitterende boeken passeren. Toch denken we hier een uitgelezen keuze aan binnen- en buitenlandse literatuur te presenteren. Wij hopen dat onze lezers door deze ‘Donner Canon’ geïnspireerd raken. 111 jaar onverwoestbare boektitels – uit voorraad leverbaar!