• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

FAQs e-boeken

Hieronder vindt u het antwoord op de meeste vragen omtrent e-boeken en e-readers. Staat het antwoord op uw vraag hier niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat is een e-boek?

Een e-boek is een elektronische versie van een boek. Dit is een bestand dat geopend en gelezen kan worden op een e-reader, tablet, computer of smartphone. 

Wat is een digitaal watermerk?

Het overgrote gedeelte van Nederlandstalige e-boeken gebruikt het digitale watermerk als beveiliging. Dit maakt het voor u (en uw gezinsleden) makkelijk om door u aangeschafte e-boeken te delen op verschillende apparaten. Het digitale watermerk zorgt er voor dat de bron zichtbaar blijft, zodat deze bij illegale verspreiding te achterhalen is.

Wat is Adobe DRM / .acsm?

Enkele e-boeken worden geleverd als Adobe DRM EPUB bestand, in het .acsm-formaat.

Wanneer u een e-boek met Adobe DRM aanschaft, krijgt u een downloadlink van ons, met een bestand in .acsm-formaat. Dit bestand kunt u alleen openen als u een Adobe ID heeft. U kunt uw Adobe ID gratis aanmaken binnen het Adobe Digital Editions programma . Tevens moet het apparaat waarop u het e-boek met Adobe DRM-beveiliging wilt lezen, geautoriseerd zijn in uw Adobe Digital Editions.
Vervolgens opent u het .acsm-bestand met het programma Adobe Digital Editions en wordt er een ePub-bestand aangemaakt. Deze wordt automatisch in de map ‘My Digital Editions’ op uw PC/laptop geplaatst. Hiervandaan kunt u het e-boek dan naar het apparaat overzetten waarop u het boek wilt lezen.

Op een tablet of smartphone kunt u gebruik maken van programma's als Bluefire Reader (iPhone/iPad) om het e-boek te lezen. Ook Google Play Books of Aldiko kunt u gebruiken op veel (Android) apparaten.

Kan ik e-boeken ook betalen met een digitale boekenbon?

Donner.nl accepteert de digitale boekenbon als betaalmiddel, dus u kunt hier ook e-boeken mee kopen. Zo kunt u op een indirecte manier ook iemand een e-boek cadeau doen.

Kan ik een downloadbestelling nog annuleren of wijzigen?

Helaas kunt u een downloadbestelling niet meer wijzigen of annuleren. Eboeken worden voor uw eigen gebruik gepersonaliseerd en toegevoegd aan uw account. Het herroepingsrecht is uitgesloten.