0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Awater Live

Awater Live
zo 17 oktober 202115:00 - 17:00
georganiseerd door Donner

Presentatie van het najaarsnummer van Awater. M.m.v. Yentl van Stokkum, Liesbeth Lagemaat en Eva Gerlach. Het programma wordt gepresenteerd door Myrte Leffring.

  • Entree: 15:00 | gratis | Een coronabewijs (vaccinatie-, test- of herstelbewijs) is verplicht voor toegang tot het theater.
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam


Programma, gepresenteerd door Myrte Leffring

  • Yentl van Stokkum
  • Liesbeth Lagemaat
  • Eva Gerlach
  • Presentatie van het boek Een mogelijk begin van veel, 29 dichters aan het werk van Bianca Sistermans Hester van Hasselt.


Over de dichters

Yentl van Stokkum is toneelschrijver en dichter en wordt beschouwd als een groot literair talent. Zij debuteerde onlangs met Ik zeg Emily. In dit werk onderzoekt zij de grens tussen poëzie en séance, aan de hand van het leven en werk van Emily Brontë. Zowel de vorm (en het formaat) van de bundel als de inhoud zijn verrassend. Haar debuut bevindt zich tussen poëzie en spookverhaal: een jonge dichter bezoekt het graf van een door haar geliefde schrijver en keert bezeten terug.
Liesbeth Lagemaat debuteerde in 2005 met de bundel Een grimwoud in mijn keel, die werd bekroond met de C. Buddingh'-prijs, de prijs voor het beste debuut van 2005. Vissenschild is haar zevende en meest recente bundel. Awater-redacteur Thomas Möhlmann stelt in een recensie dat het Lagemaat gelukt is “om in een volkomen eigen poëtisch idioom meeslepend en overtuigend een tijdloos en gruwelijk sprookje te vertellen.” Met Vissenschild won Lagemaat de Grote Poëzieprijs 2021. De jury noemde haar werk “Bombastisch, gedurfd, lyrisch en episch”.

Foto Theo de Groot 

Eva Gerlach is een van de grootse Nederlandse dichters van de afgelopen decennia. Zij debuteerde in 1979 met Verder geen leed en komt sindsdien met grote regelmaat met nieuw werk, dat veelal lovend wordt ontvangen. Gerlach won zo’n beetje alle prijzen die een Nederlandse dichter zich kan wensen, met als bekroning de P.C. Hooft-prijs in 2000. Haar laatste bundel is Ooguit 2019. In het najaarsnummer van Awater is nieuw werk van Eva Gerlach opgenomen. Haar werk is bondig en krachtig en zoals Awater-redacteur Kiki Coumans het omschrijft: “spannend en op een subtiele manier grensverleggend.”

 Foto Bianca Sistermans


Een mogelijk begin van veel
 (Querido) is een ontmoeting met 29 dichters in woord en beeld. Een poging vat te krijgen op het wonderlijke proces van het dichten: fotografie Bianca Sistermans, interviews Hester van Hasselt. Portretten dicht op de huid, gesprekken over het schaamteloze gebruik van rijm, ziek worden van een komma en uitrusten in een gedicht. Over klauwen en stinkveren, eerzucht en gretigheid, over glimpen van een nieuwe taal en de bodem van je blik. In Een mogelijk begin van veel weerklinkt een veelstemmig geluid uit het hedendaagse poëzielandschap. Een fotoboek, een bundel interviews en een poëziebloemlezing ineen. Met onder anderen Hafid Bouazza, Anneke Brassinga, Remco Campert, Radna Fabias, Eva Gerlach, Maarten van der Graaff, Rozalie Hirs, Sasja Janssen, Bernke Klein Zandvoort, Antjie Krog, Delphine Lecompte, Ted van Lieshout, Lieke Marsman, Joost Oomen, Ester Naomi Perquin, Alfred Schaffer, K. Schippers, Mustafa Stitou, Vrouwkje Tuinman, Anne Vegter, Edward van de Vendel en Menno Wigman.

Uitleg Coronatoegangsbewijs