0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Bas Kwakman presenteert zijn nieuwe boek 'Hotelkamerverhalen'

Bas Kwakman presenteert zijn nieuwe boek 'Hotelkamerverhalen'
vr 10 maart 201716:30 - 18:00
georganiseerd door Donner

Het eerste exemplaar wordt in ontvangst genomen door Gerard Martin, politiek socioloog werkzaam in Medellín, die een grote rol in het boek speelt.

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Donner podium

Aan de middag wordt medewerking verleend door auteur Bas Kwakman, uitgever en redacteur Peter Nijssen, schrijver Ernest van der Kwast. Met optredens van twee gelegenheidsduo’s: Mischa Andriessen (dichter) met Ad Colen (saxofoon, Ad Colen Kwartet), en Jan Baeke (dichter, winnaar Campertprijs) met Hans Woudenberg (cello, Doelenkwartet). 

Hotelkamerverhalen
Bas Kwakman

Wereldreis in veertig sterke verhalen

Wonderlijk zijn de wegen van een poëziefestivaldirecteur. Vanuit ankerplaats Rotterdam reist hij naar plekken als Tel Aviv, Brussel, Vila Pouca da Beira, Beijing, Medellín, Stockholm of Ulaanbaatar, altijd verblijvend in non-descripte hotelkamers. Daar staat veel tegenover: de uiteenlopende, soms bizarre, vaak hilarische ontmoetingen met dichters, schrijvers, kunstenaars en ander cultureel volk, maar ook met taxichauffeurs, politici, hotelemployees, miljonairs, professoren, kickboksers, krachtpatsers, guerrillero’s, maffiabazen en politieagenten.

 © Wouter Le Duc

Bas Kwakman (1964) is opgeleid als beeldend kunstenaar en docent tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis. Na aanvullende studies op het gebied van Marketing en Cultureel Management werkte hij als organisator en manager bij diverse culturele instellingen. In 1996 was hij medeoprichter en redacteur van Tortuca, tijdschrift/ uitgeverij voor literatuur en beeldende kunst. Vanaf 2003 is Kwakman directeur van Poetry International Rotterdam. Hij publiceert regelmatig in Nederlandse en internationale uitgaven over beeldende kunst en poëzie.

In 2012 verschenen verhalen en tekeningen van zijn hand in Queens of the Secret Garden (Villa Augustus) en in 2014 verschenen zowel Stemmen op Papier (Uitgeverij In De Knipscheer), over de uitgaven van Poetry International, als Een Stem van Paardenhaar (Uitgeverij Azulpress) over een reis door Mongolië. Dit laatste boek bevat tekeningen en proza van Kwakman en poëzie en tekeningen van Lies van Gasse, een van de internationale dichters waarmee Kwakman in 2013 door Mongolië reisde.