0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek & Meester #15: Colson Whitehead - 'De ondergrondse spoorweg'

Boek & Meester #15: Colson Whitehead - 'De ondergrondse spoorweg'
di 5 december 201720:00 - 22:00

Op 5 december is Colson Whitehead te gast in Boek & Meester. Hij is de grootste literaire sensatie van dit decennium. Voor zijn roman 'De ondergrondse spoorweg' ontving hij zowel de National Book Award als de Pulitzer Prize. Bovendien is het de favoriete roman van Barack Obama. interviewer: Ernest van der Kwast.

  • Entree: Entree € 11,-
  • Locatie: Arminius | Museumpark 3 | Rotterdam

Colson Whitehead schreef eerder onder andere Sag Harbor, De Colossus van New York en De John Henry Dagen. Hij wordt gerekend tot een van de belangrijkste stemmen van Amerika. De ondergrondse spoorweg is een boek dat onontbeerlijk is voor ons begrip van het Amerikaanse verleden én heden. ‘Als je het boek weglegt ben je doordrongen van een ongemakkelijke waarheid, een waarheid die verborgen ligt tussen de hamerende regels van Colson Whiteheads verhaal: wij zijn nog niet eens begonnen te begrijpen hoe racisme ingrijpt in het leven van mensen,’ aldus Trouw.

Cora is slavin op een katoenplantage in Georgia. Haar helse leven staat op het punt om nog erger te worden: de wrede eigenaar heeft zijn oog op haar laten vallen. Ze besluit om te vluchten, en met hulp van de Ondergrondse Spoorweg (in Amerika het begrip voor het clandestiene netwerk van antislavernijactivisten) begint ze een lange, huiveringwekkende reis door de zuidelijke staten van Amerika richting het vrije Noorden, met de slavenpatrouille op haar hielen.

‘Fantastisch, aangrijpend.’ – Barack Obama

‘Een overweldigende roman, zowel literair als politiek.’ – NRC Handelsblad

Boek & Meester is een maandelijks literatuurprogramma. Per editie staat één (inter)nationale topauteur centraal. De kern van het programma wordt gevormd door een geestdriftig gesprek, maar er is ook voordracht en ruimte voor vragen uit het publiek. Boekhandel Donner en Boekhandel v/h Van Gennep zijn voor Boek & Meester partners-in-boeken en verzorgen om en om de boekverkoop. Donner acteert op 5 december.

Voor meer informatie en kaartverkoop klik hier.