• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
Boek van de Maand mei 2024

Boek van de Maand mei 2024

Als Boek van de Maand mei 2024 kozen we 'Eagles - Amerika's populairste rockband' van Loek Dekker.

Van de Amerikaanse band ‘Eagles’, zijn veel biografieën in het Engels uitgekomen. Voor historicus Loek Dekker een goede reden om een Nederlandstalige biografie over de band uit te brengen. Hij vertelde er alles over tijdens Lunch Lekker! De liefde voor Eagles begon bij Loek al jong: 

"Ik haalde als tiener in 1973 mijn eerste lptje, Desperado. En in 1975 was het concert in Ahoy het allereerste concert waar ik ooit was. Een schitterende avond. De liefde is altijd gebleven!"
De stemmen bij elkaar zijn prachtig, maar ook de grote diversiteit is uniek!

In Nederland sloeg het album Desperado in 1973 erg aan, in Amerika niet. Door het succes in Nederland bleef de band doorgaan. Sinds die tijd treden ze áltijd op in ons land. Loek schrijft over het gigantische succes van de groep, maar ook over het uiteenvallen van de groep. "De gelijkwaardigheid in de band viel weg, dat was de genadeslag. En het zijn sterke en lastige karakters bij elkaar".

De auteur werkt sinds 1987 als boekverkoper bij Donner; u kunt hem deze maand nog tegen het lijf lopen op de afdeling Kunst & Wetenschap op de 2e etage. Aan het einde van mei gaat hij met pensioen. Net als vele van zijn collega boekverkopers bij Donner, heeft Loek Dekker dus ook andere poken in het vuur van het boekenvak.   

Eagles, Amerika’s populairste rockband

Eagles, Amerika’s populairste rockband

Loek Dekker

€27,50

In Eagles, Amerika’s populairste rockband neemt auteur Loek Dekker je mee op een meeslepende reis door de geschiedenis van de legendarische Eagles. Met hits als 'Take It Easy,' 'One of These Nights,' 'Lyin Eyes,' en het iconische 'Hotel California,' groeide de band in de tweede helft van de jaren zeventig uit tot Amerika’s meest geliefde rockfenomeen. Van het vurige streven naar succes tot het bereiken van supersterrendom, de decadente hoogten en het onvermijdelijke uiteenvallen in 1980; dit boek werpt een verhelderend licht op de boeiende reis van de Eagles. 

bestel
Loek Dekker

Loek Dekker

Loek  Dekker (1957) is historicus. Hij publiceerde over de Franse Tijd en het verzet in de Tweede Wereldoorlog. Van zijn hand verschenen eerder drie muziekbiografieën: Livin' Blues, bluesrock met internationale allure (2016)Crosby, Stills, Nash & Young, de Woodstock-generatie (2019) en The Who, de ultieme rockband (2021).