• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
Boek van de Maand juli 2024

Boek van de Maand juli 2024

Als Boek van de Maand juli 2024 kozen wij 'Zevenpoot - Een serenade aan de mens' van Arnon Grunberg en Thé Tjong-Khing.

'Zevenpoot' van Arnon Grunberg en Thé Tjong-Khing is een zeer geslaagde (en grappige) serenade aan de mensArnon Grunberg laat in een satirische vertelling de lelijkste kant van mensen zien, maar zonder een moreel geheven vingertje. De illustraties van Thé Tjong-Khing zijn een geweldige toevoeging. - De Volkskrant

Zevenpoot - Een serenade aan de mens

Zevenpoot - Een serenade aan de mens

Arnon Grunberg & Thé Tjong-Khing

Een unieke samenwerking van Arnon Grunberg en Thé Tjong-Khing

‘Onze liefde overwint alles,’ zeggen mevrouw en meneer Knoblauch wanneer ze een piepklein zoontje met acht beentjes krijgen, ‘we houden van hem zoals hij is.’ Maar de buitenwereld heeft haar bedenkingen. Is de achtbener een medisch wonder? Moderne kunst? Een vreemdeling?

Onder de titel Wit privilege met zeven benen (eentje brak per ongeluk af) wordt hij tentoongesteld in het Stedelijk Museum. Toch wil het met zijn maatschappelijke acceptatie niet vlotten. Nadat de ouders hun spaargeld kwijtraken aan een alternatieve genezer, ervaart de jongen in Ter Apel barmhartigheid, misschien ook dankzij zijn vader, die hem heeft voorgehouden: waarheid is wat de mensen willen horen. Uiteindelijk overwint de liefde inderdaad alles, maar altijd anders dan je denkt.

Arnon Grunbergs satirische vertelling, in de geest van Rabelais, is ook een zachtaardig commentaar op kunst, cultuur, ideologie en maatschappij. Thé Tjong-Khing zorgde voor de illustraties – zeker zo speels als de tekst.

bestel
Arnon Grunberg

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg (Amsterdam, 1971) is een gevierde en vaak bekroonde romanschrijver, woonachtig te New York. In 1994 verscheen zijn debuut Blauwe maandagen, gevolgd door onder andere Figuranten (1997), Fantoompijn (2000), De asielzoeker (2003), Huid en Haar (2010), Moedervlekken (2016), Goede mannen (2018) en Bezette gebieden (2020). In 1998 schreef hij voor de Stichting CPNB het Boekenweekgeschenk, De heilige Antonio. Voor Tirza (2006) ontving hij zowel de Gouden Uil als de Libris Literatuurprijs. In 2009 verscheen een bundeling van zijn reportages, Kamermeisjes en soldaten, in 2021 gevolgd door een tweede bundeling, Slachters en psychiaters. Zijn nieuwste roman De dood in Taormina verscheen in 2021 en in 2023 verschijnt Waarheidsliefde en biefstuk. Essays over lezen en schrijven.

Grunberg schrijft columns, essays, recensies, korte verhalen en reportages voor diverse kranten, weekbladen en literaire tijdschriften zoals NRC HandelsbladVrij NederlandHumo en de VPRO-Gids. Daarnaast levert hij bijdragen aan internationale kranten en tijdschriften, zoals Die WeltDie ZeitLibérationHa’aretz en The New York Times. Grunberg houdt een weblog bij op www.arnongrunberg.com, schreef wekelijks als ‘De mensendokter’ een bijdrage voor Vrij Nederland en had jarenlang een dagelijkse column in de Volkskrant, Voetnoot, die in boekvorm werd gebundeld. Zijn werk is vertaald in 29 talen. Voor zijn oeuvre ontving hij onder andere de Constantijn Huygens-prijs, de Gouden Ganzenveer en de P.C. Hooft-prijs.

Foto: Merlijn Doomernik

Thé Tjong-Khing

Thé Tjong-Khing

The Tjong-Khing (1933), illustrator, is veelvuldig gelauwerd. Hij ontving behalve drie Gouden Penselen, een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterse Prijs ook de prestigieuze Max Velthuijs-prijs voor zijn hele oeuvre.

Foto: Mino Wortel