0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de Week: De nieuwe zijderoutes

Opnieuw laat Peter Frankopan op indrukwekkende wijze zien dat er op het wereldtoneel zo veel meer gebeurt dan waar wij ons in het Westen doorgaans mee bezighouden. In 'De zijderoutes' richtte Frankopan zich op de voorbije eeuwen. Over wat er sinds het verschijnen van dat vorige boek gebeurd is - en aan het gebeuren is - schreef hij dit nieuwe boek, 'De nieuwe zijderoutes'.

Naar het boek

Tekst van de uitgever:

In De nieuwe zijderoutes beschrijft Peter Frankopan het heden en de toekomst van een wereld die drastisch aan het veranderen is.

We volgen de opkomende zijderoutes naar het oosten, van Europa naar China via Rusland en het Midden-Oosten. In de westerse wereld overheersen in dit Brexit- en Trump-tijdperk begrippen als versnippering en isolatie. Dit staat in schril contrast met wat er sinds 2015 langs de zijderoutes gebeurt: de banden zijn versterkt en de onderlinge samenwerking is groter geworden.

Er staan geen westerse landen in de top tien van snelst groeiende economieën in 2017, en dat is al tien jaar zo. Europese voetbalclubs hebben Chinese en Russische eigenaren, Qatar organiseert in 2222 het WK, Franse wijngaarden zijn in Chinese handen, een Iraanse zakenman die een apartement had gehuurd in Istanbul dat hem beviel, kocht het hele flatgebouw.

Vanuit zijn unieke invalshoek kijkt Peter Frankopan naar het netwerk van relaties langs de nieuwe zijderoutes en laat zien wat het effect zal zijn van deze voortdurende verschuivingen in het machtscentrum, iets wat in het Westen zelden terug te vinden is in de krantenkoppen.

Dit belangrijke en uiteindelijk hoopvolle boek zet de schijnwerpers op thema's waar ons voortbestaan van afhangt.