0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de Week: Het gedroomde Noorden

Adwin de Kluyver laat in Het gedroomde Noorden op overtuigende wijze zien hoe de noordelijke streken aantrekkingskracht op ons blijven uitoefenen. De vormgeving van het boek door Jelle F. Post maakt het allemaal nog aantrekkelijker.

Gelukkig dat Adwin de Kluyver over de Noordpool schrijft - dan hoef ik er zelf niet heen. - Paulien Cornelisse

Het gedroomde Noorden neemt de lezer niet alleen mee naar hoge breedten maar ook naar de arctische wereld van de geest. - Mathijs Deen

Naar het boek 

Tekst van de uitgever:

In zijn drang om het meest noordelijke punt van Groot-Brittannië te bereiken, kwam Adwin de Kluyver op een verlaten kliffenkust bijna aan zijn einde. In Het gedroomde Noorden volgt hij met een vinger over de kaart de fascinerende verhalen van ontdekkingsreizigers en gelukzoekers, wetenschappers en fantasten, doeners en denkers, van idealisten en charlatans. Allemaal verlangden zij op geheel eigen wijze naar het Noorden en speelden ze een rol in hoe wij in de loop der eeuwen naar de bovenkant van de aarde zijn gaan kijken.

Adwin de Kluyver neemt de lezer mee op reis langs mythes, legendes, overleveringen, wetenschappelijke ontdekkingen, verdichtsels, utopieën en hersenschimmen.

Het is een eigenzinnig mengsel van reisverslag, atlas en tragikomische geschiedschrijving. Hét boek voor iedereen die wel eens naar het Noorden reist. Of van het Noorden droomt.