0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boek van de Week: The Complete Works of Primo Levi

Niet één maar wel drie boeken als Boek van de Week: het verzamelde werk van Primo Levi. In 2015 uitgegeven in de VS, nu bij ons op de ramsj-afdeling voor slechts 25,-.

Deze mooie driedelige uitgave in cassette bevat de Engelse vertaling van alles wat Primo Levi bij leven publiceerde. Een unicum, want eerder waren in het Engels slechts enkele titels beschikbaar, waarvan sommige bovendien maar gedeeltelijk vertaald. Ook in het Nederlands is het werk van Primo Levi nooit zo compleet te verkrijgen geweest.

De New York Times over het werk van Primo Levi toen de cassette in 2015 verscheen: Levi had twee verklaringen voor zijn schrijverschap. “Ik schrijf omdat ik een chemicus ben”, heeft hij een keer gezegd. Hij zei ook: “Zonder de ervaring van Auschwitz zou ik waarschijnlijk nooit iets hebben opgeschreven”. Beide beweringen zijn waar. Levi kwam terug uit Auschwitz met de sterke drang om te vertellen, om getuigenis af te leggen - “de herinneringen brandden in me”. Tegelijkertijd wist hij die herinneringen vast te leggen met de koele afstandelijkheid van een wetenschapper. Wat Levi’s beschrijvingen van Auschwitz uniek en memorabel maken, was zijn weigering om met grote uitroeptekens te spreken over de gruwelen die hij beschreef. Hij was ervan overtuigd dat de feiten genoeg waren.