0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Boekpresentatie Ahmed Aboutaleb

Boekpresentatie Ahmed Aboutaleb
vr 7 juni 201917:30 - 19:00
georganiseerd door Donner

Ter gelegenheid van het 50e Poetry International Festival dat van 13 t/m 16 juni in de Doelen plaatsvindt, koos Burgemeester en poëzieliefhebber Ahmed Aboutaleb zijn 50 favoriete gedichten uit de wereldpoëzie voor de bloemlezing Lees! Wie zich afvraagt wat de burgervader ten diepste beweegt en hoe hij zich als wereldburger heeft gevormd, komt misschien wel uit bij één van zijn favoriete dichters, Adonis, die als vrijdenker zowel een kritische blik op het Oosten als op het Westen werpt. Burgemeester Ahmed Aboutaleb wordt geïnterviewd door Ernest van der Kwast en zal aansluitend signeren. Prinses Laurentien neemt het eerste exemplaar in ontvangst en zal een kort woord spreken.

  • Entree: 17:30 | toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 119 | Rotterdam

Wie zich afvraagt wat Aboutaleb ten diepste beweegt en hoe hij zich als wereldburger heeft gevormd, komt misschien wel uit bij één van zijn favoriete dichters, Adonis, die als vrijdenker zowel een kritische blik op het Oosten als op het Westen werpt.

'Adonis vindt dat de Oosterse wereld te weinig ruimte biedt voor het nieuwe en creatieve, en dat de Westerse wereld zijn wijsgerige en dichterlijke tradities verloochent,' schrijft Aboutaleb in zijn voorwoord.

Lees! is een snoeppot van korte, lange, eenvoudige, wijze, lyrische en nuchtere gedichten van veraf en (heel) dichtbij, van beroemde en nog niet beroemde dichters. Hoewel de gedichten van elkaar verschillen als dag en nacht, is er niettemin een grondtoon van optimisme en verzoening in te bespeuren. Ideaal, kortom, voor op het nachtkastje!

Ahmed Aboutaleb (Beni Sidel, 1961) is sinds 5 januari 2009 burgemeester van Rotterdam. Al snel stal hij de harten van vele Rotterdammers en niet Rotterdammers en groeide hij uit tot het schoolvoorbeeld van een doortastende en charismatische bestuurder. Zijn liefde voor poëzie uit zich niet alleen in het lezen ervan, maar ook in het voordragen. Aboutaleb een gedicht te horen vertolken, is een belevenis.