• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
za 25 mei 202416:00 - 17:30VOLGEBOEKT
georganiseerd door Donner

Boekpresentatie Otto de Kat met een interview door Adriaan van Dis

Autobiografie van een flat

  • Entree: Volgeboekt - reserveren is niet meer mogelijk
  • Locatie: Theater Boekhandel Donner
Boekpresentatie Otto de Kat met een interview door Adriaan van Dis

Bij de boekpresentatie van 'Autobiografie van een flat' wordt Otto de Kat geïnterviewd door Adriaan van Dis. Met aansluitend signeren.

Dit evenement is volgeboekt

Het is niet meer mogelijk een plaats te reserveren.

Autobiografie van een flat

Autobiografie van een flat

Otto de Kat

€21,50

Otto de Kat kocht de flat van zijn allang overleden ouders terug. Zij kwamen daar in 1941 te wonen, midden in de oorlog, in een gebombardeerd Rotterdam. Hij werd er na de oorlog geboren en groeide er op. Nu richt hij de flat opnieuw in, en in alle kamers stuit hij op herinneringen, oude geschiedenissen en soms nieuwe inzichten. De Kat duikt onder in de microkosmos van zijn gezin. Weer zit hij met zijn broer, wiens Parkinson langzaam zichtbaar wordt, bij elkaar om de spullen uit hun ouderlijk huis te verdelen; weer ondergaat hij de toverwereld van zijn jeugd. En door alle onontkoombare herinneringen heen schetst hij ook het leven van zijn ouders in de oorlogsjaren, waarin ze in hun flat, en in hun straat, ondanks alles zoveel geluksmomenten kenden.

In Autobiografie van een flat laat De Kat het geheugen spreken. Meanderend en associërend tekent hij de kaart van een verleden dat niet wil verdwijnen. Het geloof en de dood van zijn moeder, de ziekte van zijn vader, de verliefdheid op een zelfde meisje als zijn broer, het verongelukken van zijn beste vriend. De Kat weet zo te schrijven dat er in zekere zin iets lichts uit ontstaat, iets zachts, iets wat alles te maken heeft met geluk.

reserveer
Otto de Kat

Otto de Kat

Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt (Rotterdam, 1946). Hij studeerde theologie en Nederlands aan de universiteit van Leiden. Na zijn studie werd hij literair criticus van de Volkskrant en Vrij Nederland. In 1986 richtte hij Uitgeverij Balans op.

Hij schreef eerder de romans Man in de verte (1998), De inscheper (2004), Julia (2008), Bericht uit Berlijn (2012), De langste nacht (2015), samengevoegd en aangevuld tot vijfluik onder de titel De eeuw van Dudok (2016), en Freetown (2018). Ze werden meermaals genomineerd voor literaire prijzen.

De romans zijn vertaald in het Duits, Engels, Frans, Italiaans en Zweeds.

fotocredits: Tessa Posthuma - de Boer

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis publiceerde romans en verhalen, meest recentelijk Vijf vrolijke verhalen en KliFi. Ik kom terug werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2015 en in hetzelfde jaar ontving hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn totale oeuvre.
 
Fotocredits: Geert de Groot