• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
vr 25 maart 202216:00 - 18:00
georganiseerd door Donner

Boekpresentatie: Politiek sensitief aan de slag

  • Entree: 16:00-18:00 | gratis - reserveren verplicht
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam
Boekpresentatie: Politiek sensitief aan de slag

Boekpresentatie van 'Politiek sensitief aan de slag – balanceren naar draagvlak, samenwerking en besluitvorming' door Michel de Visser. Het eerste exemplaar wordt aangeboden aan wethouder en locoburgemeester van Rotterdam Vincent Karremans. Hij zal een eerste reactie geven. De auteur houdt een inleiding over de totstandkoming van zijn boek en geeft een schets van de inhoud.

Politiek sensitief aan de slag
Balanceren naar draagvlak, samenwerking en besluitvorming

Gezocht: politieke sensitiviteit. Steeds vaker duikt deze competentie op in vacatureteksten, maar wat is het precies? En belangrijker nog: hoe word je zelf politiek sensitief? Dit boek helpt je het politieke spel te doorgronden en resultaat te boeken in je eigen bestuur of organisatie.

Politiek sensitief handelen is echt niet alleen vereist aan het Binnenhof of in het gemeentehuis. Politiek sensitief aan de slag laat zien dat deze vaardigheid onmisbaar is in alle situaties waarin mensen vanuit verschillende belangen met elkaar tot oplossingen moeten komen: in een samenwerkingsverband, een raad van toezicht, een teamvergadering, een ondernemingsraad of een verenigingsbestuur.


Michel de Visser analyseert het politieke proces met herkenbare voorbeelden uit zowel de professionele politiek als diverse samenwerkingen binnen organisaties. Hij geeft inzicht in machtsverhoudingen en laat zien hoe je belangen blootlegt, signalen herkent en vervolgens actie onderneemt.

Dit boek is voor iedereen die zijn eigen politieke sensitiviteit wil verbeteren. Directeuren, bestuursleden, toezichthouders, beleidsmedewerkers, projectleiders en ieder die soms uit een overleg komt en zich afvraagt: hoe zat hier de vork in de steel?

 

Michel de Visser adviseert overheden en het bedrijfsleven op het gebied van strategie, bedrijfsvoering en procesmanagement. Hij is voorzitter van een grote politieke partij in Rotterdam en was in die stad deelgemeentewethouder.

Toegang vrij, aanmelden verplicht via: boekpresentatie@polisens.nl

meld u aan

 ‘Zeer nuttig en leerzaam boek! Niet alleen voor bestuurders en ambtenaren, maar voor iedereen in een politiek gevoelige omgeving.’

Bas Eenhoorn – voormalig burgemeester van onder meer Schiermonnikoog, Alphen aan den Rijn en Vlaardingen

 ‘Het boek maakt voor mij het ontastbare tastbaar. Goede analyse, maar ook gewoon leuk om te lezen!’

Emine Özyenici – Hoofddirecteur Bedrijfsvoering, tevens CIO van Ministerie van Justitie en Veiligheid, in 2018 overheidsmanager van het jaar

 ‘Geweldig hoe Michel de Visser een lastig, maar belangrijk, onderwerp duidelijk en gestructureerd weet uit te leggen. Bruikbaar op alle niveaus van de organisatie, zowel in het publieke als het private domein!’

Sarah Wilton – lid College van Bestuur Avans Hogeschool

 ‘Mooi boek dat vlot leest. Het zet aan tot nadenken en tegelijk veel herkenning door de praktische voorbeelden.’

Bram de Klerck – Directeur-Generaal voor de Algemene Bestuursdienst, Ministerie van BZK