• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
za 12 februari 2022

Darwin dag

door Eren Can Korkmaz | Marketing & Contentbeheer

Darwin dag

Op 12 februari is het Darwin dag, een dag waarop mensen over de hele wereld de geboorte en het leven van Charles Robert Darwin vieren.

Charles Darwin, geboren in 1809 in de provinciestad Shrewsbury in een rijke en welvarende familie, zou niet alleen onze kijk op de oorsprong van de mens, maar het leven in het algemeen veranderen. Het is door de bijdragen in zijn boek ‘Over het ontstaan van soorten' dat we een beter begrip hebben van evolutie en dus van de mensheid zelf.

Het zou geen verrassing moeten zijn dat naast de viering van zijn leven en bijdragen, Darwin dag ook wordt gebruikt om de wetenschappen in het algemeen te promoten. Er is sinds de 19e eeuw veel veranderd in hoe we de wereld en de wetenschap zien, en de meeste eer gaat naar grote geesten zoals Darwin, die hun leven aan de wetenschappen wijden. Daarom presenteren we ter ere van Darwin dag enkele van onze favoriete hedendaagse boeken over wetenschap.

Onder een witte hemel van Elizabeth Kolbert 

Onder een witte hemel -in het Engels verschenen als Under a white sky - is een vervolg op het met de Pulitzer Prize bekroonde boek The Sixth Extinction. Terwijl het laatste ons vertelt waarom wetenschappers een verwoestende uitstervingsgebeurtenis volgen, legt Under a White Sky uit wat de wetenschap heeft aangeboden om het probleem te verminderen. Van innovatieve uitvindingen om bedreigde ecosystemen te redden tot ideeën die problemen nu kunnen oplossen, maar in de toekomst mogelijk schade kunnen toebrengen. Een uitstekend boek voor diegenen die meer willen weten over klimaatverandering en waarom de oplossing misschien genuanceerder is.

Bestel dit boek

 

The God Equation van Michio Kaku

De ondertitel op de voorkant van The God equation is een briljante uitleg van het boek: de zoektocht naar een theorie van alles. The God Equation is Michio Kaku's laatste boek over een vraag die de natuurkundige sinds de twintigste eeuw plaagt; die van de relativiteitstheorie en kwantummechanica. Deze twee theorieën zijn onverenigbaar met elkaar, waardoor fysici een manier proberen te vinden om ze te combineren. Dokter Kaku legt niet alleen het belang en de toepassingen van een 'theorie van alles' uit, maar ook de controverse rond het onderwerp.

Bestel dit boek

 

Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden van Bill Gates

Na tien jaar onderzoek te hebben gedaan naar klimaatverandering en hoe de grootste uitdaging van de mensheid kan worden opgelost, deelt Bill Gates in Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden zijn visie op het voorkomen van een klimaatramp. Het boek geeft een uitgebreide uitleg over de huidige klimaatcrisis en wat we kunnen doen om deze op te lossen. Het legt niet alleen uit hoe belangrijk het is om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, maar ook hoe dit kan worden bereikt door de technologie die we al hebben effectief te gebruiken.

Bestel dit boek

 

Life’s Edge van Carl Zimmer 

Hoe we het leven definiëren, is niet alleen een onderwerp in de wetenschappelijke wereld, maar ook in de politiek en in fictie. Life's Edge is het briljante geesteskind van de bekende schrijver Carl Zimmer over de definitie van het leven. Wordt een appel als levend beschouwd, of is die titel alleen weggelegd voor de boom die de vrucht heeft voortgebracht? Veel wetenschappers beweren dat virussen niet leven, maar houden vol dat bacteriën, hoe klein ze ook zijn, wel leven. Zimmer neemt ons mee op een reis over de wetenschappelijke definitie van het leven en de vele laboratoriumexperimenten om het leven te recreëren.

Bestel dit boek

 

Een (zeer) korte geschiedenis van het leven van Henry Gee 

Het zou alleen maar passend zijn om te eindigen met een onderwerp dat onze man van het uur (of misschien de dag?) dierbaar was. Een (zeer) korte geschiedenis van het leven vertelt het verhaal van onze planeet en de vele interessante organismen die erop leven (en hebben geleefd). Van de vorming van onze planeet zelf tot de eerste tekenen van leven, Henry Gee legt in twaalf diepgaande hoofdstukken uit hoe het leven zich heeft ontwikkeld in de miljoenen jaren dat het heeft bestaan.

Bestel dit boek

 

The God Equation

The God Equation

Michio Kaku

De ondertitel op de voorkant van The God equation is een briljante uitleg van het boek: de zoektocht naar een theorie van alles. The God Equation is Michio Kaku's laatste boek over een vraag die de natuurkundige sinds de twintigste eeuw plaagt; die van de relativiteitstheorie en kwantummechanica. Deze twee theorieën zijn onverenigbaar met elkaar, waardoor fysici een manier proberen te vinden om ze te combineren. Dokter Kaku legt niet alleen het belang en de toepassingen van een 'theorie van alles' uit, maar ook de controverse rond het onderwerp.

Bestel dit boek