0
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Eenmalige Leesclub #3 met Gerda Blees

Eenmalige Leesclub #3 met Gerda Blees
vr 23 oktober 202020:00 - 22:00
georganiseerd door Donner

Gerda Blees is 23 oktober te gast in de 'Eenmalige leesclub #3'. Ze gaat in gesprek met Jan van Mersbergen over haar romandebuut 'Wij zijn licht'.

  • Entree: 20:00 | toegang gratis - met reserveren
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Gerda Blees was één van de gasten tijdens onze ‘Zomer van de debutanten’. Haar roman 'Wij zijn licht'; maar zeker ook het gesprek in zeer kleine kring met Gerda bij ons in het theater hebben grote indruk op de deelnemers gemaakt. Hubert van Belois, medewerker van Donner, gaat nog verder: "Wij zijn licht kan straks zo maar de beste Nederlandse roman van het jaar blijken te zijn"  En alhoewel dit haar romandebuut is, schreef ze eerder ook een prachtige verhalenbundel en een bundel met gedichten.

Kortom, naar onze mening een schrijfster die alle aandacht verdient. We nodigen u uit kennis te maken door deel te nemen aan onze leesclub. Ook dit keer zal Jan van Mersbergen de introductie en het interview verzorgen. Tussendoor gaan de lezers in kleine groepen in gesprek over het boek.

Wij zijn licht - Gerda Blees

Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van Woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Van wereldvreemde idealisten aan de rand van de maatschappij zijn de drie plotseling verdachten in een strafzaak geworden. Door de ogen van de nacht, de buren, de twijfel, de vader van een van de huisgenoten, een sinaasappelgeur en vele andere personages en entiteiten zien we hoe elk van de betrokkenen een ander antwoord geeft op de vraag hoe Elisabeth kon overlijden. Wie is er schuldig? En heeft de woongroep nog een toekomst? Wij zijn licht is een beklemmende en tegelijkertijd hoogst vermakelijke roman over kleine mensen in een grote wereld, en hun verbindende maar ook vernietigende verlangen om in verheven idealen te geloven. Gerda Blees (1985) debuteerde met de verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet. Lovende kritieken vielen haar ten deel, alsook het C.C.S. Crone Stipendium. In 2018 verscheen haar poëziedebuut Dwaallichten, genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs.

Gerda Blees (1985) won, net als voorheen schrijvers als Manon Uphoff, Edwin Mortier, Maartje Wortel en Arnon Grunberg, in 2016 de Nieuw Proza Prijs voor haar verhaal Zomerkroos. Eerder publiceerde ze in Tirade en Hollands Maandblad. In 2018 verscheen haar poëziedebuut Dwaallichten.

U kunt zich hier inschrijven:

Inschrijven